Estudiants, ONGs i docents reclamen una educació per a superar l’odi, les diferències i els conflictes

L’acte central de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació s’ha celebrat sota el lema “Transforma-T per a (amb)viure” amb una marxa, exposició i debat en la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de València

La jornada central de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME), que se celebra en tots els països on és present la Campanya d’Acció Mundial per l’Educació (CME), s’ha desenvolupat amb diversos actes organitzats per la Universitat de València en col·laboració amb les ONGs del grup territorial de la CME, en els quals s’ha reivindicat, un any més, el compliment dels ODS 4 i 16 sobre l’Educació de qualitat i la Pau, justícia i institucions sòlides.

La jornada ha començat amb la marxa col·lectiva “Camina per l’Educació, uneix-te per a reivindicar una educació transformadora”, en la qual han participat grups escolars, alumnat universitari i ONGD implicats en la Campanya, fins a arribar a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, en la qual s’ha realitzat una visita a l’exposició “Pedagogia de la convivència” de materials i recursos educatius dinamitzada per alumnat universitari.

L’obertura institucional de l’acte i inauguració oficial de l’exposició “Els camins cap a una Pedagogia de la Convivència ha tingut lloc a l’Aula Magna, on s’ha presentat la Campanya Mundial per l’Educació i de la SAME 2024 amb la lectura col·lectiva del Manifest Campanya Mundial per l’Educació.

Finalment, s’ha desenvolupat una taula redona amb el títol de “Educació per a la convivència enfront del repte dels discursos d’odi”, moderada per Luis Miguel Lázaro Lorente i amb la participació de les entitats.

Campanya Mundial per l’Educació (CME)

La CME és una coalició internacional present en més de 100 països, formada per ONG, sindicats de l’entorn educatiu, centres escolars i moviments socials de molt divers signe que es mobilitza per a reclamar el compliment íntegre dels compromisos internacionals firmats pels Estats per a garantir l’accés a una educació de qualitat per a totes les persones del món.

La campanya perseguix la mobilització a tot el món fent treballs en els centres educatius i les universitats unes unitats didàctiques temàtiques. Es desenvolupen actes centrals amb la participació de la comunitat educativa i representants polítics, a més de campanyes de comunicació en les quals participen més de 35 entitats de quasi totes les Comunitats Autònomes.

A Espanya les entitats que organitzen la campanya són Ajuda en Acció, Entreculturas, Eduque i Pla Internacional.
A nivell de Comunitat Valenciana, les entitats implicades en la SAME són Ajuda en Acció, Eduque, Entreculturas, Fundació Mainell, Ilêwasi, Escoles Solidàries i Asociació CONI.

,

Desplaça cap amunt