Es reobrin les clíniques mòbils d’Acción contra el Hambre a l’Afganistan

Acción contra el Hambre reprén gradualment el treball de les seues clíniques mòbils en Badajshán, Daikondi, Gaur i Helmand, regions on l’accés a l’atenció sanitària és limitat.

Malgrat la suspensió de la majoria de les nostres activitats, Acción contra el Hambre ha mantingut en funcionament dos centres de tractament nutricional que salven vides a la província d’Helmand.

Ha passat quasi un mes des que les autoritats talibanes prohibiren a les dones treballar per a ONG nacionals i internacionals, la qual cosa va provocar la suspensió de les activitats no vitals d’Acción contra el Hambre al país.

La nostra organització està reprenent gradualment el treball de les seues clíniques mòbils en Badajshán, Daikondi, Gaur i Helmand, regions on l’accés a l’atenció sanitària és limitat.

Malgrat la suspensió de la majoria de les seues activitats, Acción contra el Hambre ha mantingut en funcionament dos centres de tractament nutricional que salven vides a la província d’Helmand. Això ha sigut possible gràcies a una exempció del Ministeri de Sanitat de l’Afganistan, que permet a les dones continuar treballant en centres mèdics.

“Aquesta exempció va permetre a tot el nostre personal, homes i dones, continuar dirigint les nostres activitats vitals. Ara estem reprenent gradualment les operacions de les nostres clíniques mòbils en zones on els serveis sanitaris són extremadament limitats”, afirma el director d’Acción contra el Hambre a l’Afganistan, Samy Guessabi.

En l’actualitat, dues dels equips sanitaris mòbils d’Acción contra el Hambre treballen amb comunitats de les províncies de Gaur i Helmand. El nostre personal proporciona atenció mèdica vital a dones, xiquets i xiquetes, i garanteix millores de la salut i la nutrició per a tota la comunitat. Les clíniques mòbils de l’organització en Daikondi i Badajshán tenen previst reobrir al més prompte possible.

Donada l’escassetat de centres de salut permanents en les comunitats rurals, les clíniques mòbils són un salvavides vital que permet al personal humanitari prestar serveis sanitaris essencials a la població en zones de difícil accés. En casos greus de desnutrició, els equips mòbils deriven a la població infantil i a dones greument malaltes als hospitals.

“Durant quasi 30 anys, les dones han sigut un pilar important del nostre treball de lluita contra la fam a l’Afganistan. Juntament amb la comunitat humanitària del país, continuem advocant perquè les autoritats talibans posen fi ràpidament a les mesures d’exclusió de les dones anunciades al desembre. Aquesta prohibició posa en perill la vida de milions de persones al país”, afirma Guessabi.

Els drets de la dona estan en el centre de la missió d’Acción contra el Hambre. A mesura que evolucione la situació a l’Afganistan, mantindrem el nostre compromís d’aconseguir la igualtat de gènere i continuarem advocant per una atenció sanitària accessible per a tots.

Acción contra el Hambre porta treballant a l’Afganistan des de 1995 per a millorar l’accés als serveis de salut i nutrició de les comunitats vulnerables, especialment en menors de cinc anys, dones embarassades i en edat fèrtil. Entre gener i juliol de 2022, Acción contra el Hambre va donar suport a quasi 500.000 persones a través de les seues clíniques mòbils i unitats d’alimentació terapèutica en cinc províncies del país: Kabul, Daikondi, Helmand, Gaur i Badajshán. L’organització ocupa a quasi 1.000 persones al país, entre elles, prop de 400 dones.

,

Desplaça cap amunt