Encara eres a temps de fitxar per l’equip més gran d’Espanya marcant la “X Solidària” en la teua declaració de la renda

Si encara no has presentat la teua declaració de la renda, quan ho faces, pots destinar una part dels teus impostos als qui més ho necessiten, sense que et coste res.

Un 53% de la població marca la “X Solidària” en la seua declaració de la renda, però encara hi ha un 47% que no ho fa.

Fins a l’1 de juliol, pots unir-te a este gran moviment solidari marcant Fins Socials en la teua renda.

El termini per a presentar la declaració de la renda acaba el pròxim 1 de juliol i, amb ell, la possibilitat que tenen les persones contribuents de triar marcar la casella 106 d’Activitats  d’Interés Social o “X Solidària” per a destinar, sense que els coste res, un 0,7% dels seus impostos a projectes socials que ajuden a milions de persones en situació de vulnerabilitat al nostre país. Perquè més persones se sumen a este moviment solidari, les ONG continuen animant a totes les persones que fins i tot no han fet la seua renda a unir-se a la seua campanya i a fitxar per l’equip més gran d’Espanya: l’equip on totes les persones marquen la X Solidària en la seua renda.

Perquè quan es marca la casella solidària de la renda, es contribuïx al fet que milions de persones en situació de vulnerabilitat, puguen seguir avant: persones en situació de pobresa i/o exclusió social, persones majors, dones, famílies, persones amb discapacitat, infància… són alguns dels col·lectius que reben suport a través de milers de projectes socials desenvolupats per les ONG, gràcies a esta solidaritat ciutadana.

Per això, en la recta final del període de la renda, es continua posant de manifest la importància que més persones puguen fitxar així per este “equip” solidari, que ja reunix més de 12 milions de persones, el 53% de la població. Per a aconseguir que el 47% restant que encara no marca la “X Solidària”, bé perquè han deixat en blanc la seua assignació o bé perquè van marcar exclusivament la casella de l’Església Catòlica, les ONG posen l’accent que, marcant-la al costat de la casella 106 de Fins Socials o “X Solidària”, l’ajuda no es dividEix, sinó que se suma, ajudant el doble i destinant un 1,4% dels impostos a ajudar als qui més el necessiten.

Fer-ho és molt senzill: marcant la casella 106 d’Activitats  d’Interés Social si fan la renda per la web, o el botó de Fins Socials en l’apartat d’Assignació  tributària si ho fan per l’app, ajudant així a milions de persones sense cost econòmic per a elles, ja que ni paguen més ni els retornen menys. A més, cal destacar, que, encara que quasi un 78% del recaptat va destinat als programes desenvolupats per les ONG d’Acció Social, quan les persones contribuents marquen esta casella també estan col·laborant amb ONG de Cooperació al Desenvolupament i de Medi Ambient, destinant més d’un 19% i quasi un 3% respectivament.

L’any passat es van recaptar quasi 476 milions, però, si totes les persones contribuents marcaren la “X Solidària” en la seua renda, es podrien recaptar 791 milions d’euros per a ajudar als qui més ho necessiten. És per això que, en l’últim mes abans que el període de la renda acabe, es demana, una vegada més, que les persones es continuen sumant a esta declaració de solidaritat per a no deixar a ningú arrere.

La campanya “X Solidària”, dirigida a informar i sensibilitzar a les persones contribuents perquè marquen la casella 106 d’Activitats d’Interés Social en la seua declaració de la renda anual, és coordinada per la Plataforma d’ONG d’Acció Social; compta amb el suport de la Plataforma del Tercer Sector, la Plataforma del Voluntariat d’Espanya, la Xarxa de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social en l’Estat Espanyol (EAPN-ES), el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), la Plataforma d’Infància i la Coordinadora d’ONG per al Desenvolupament-Espanya i és finançada pel Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030.

Desplaça cap amunt