En marxa la campanya per a realitzar el Balanç Social “Fess-te veure!”

Donem suport a la campanya de REAS País Valencià – Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària “Fess-te veure. Fes el Balanç Social”, i animem a ONGD i altres entitats socials a usar aqueixa eina de millora de la gestió i visibilització del nostre compromís i coherència.

 

Pots realitzar el Balanç Social fins al 30 de juny amb l’ajuda i l’acompanyament de REAS-PV.

Campaña Balance Social 2021

Contribuir a millorar la gestió i els processos interns de la teua entitat, facilitar la intercooperació entre col·lectius i empreses que formen part de l’Economia Social i Solidària, i contribuir a la rendició de comptes són algunes de les aportacions positives que resulten de realitzar el Balanç Social, una eina impulsada per REAS País Valencià – Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària i que pots realitzar, amb la seua assistència i acompanyament, fins al pròxim 30 de juny dins de la campanya “Fess-te veure. Fes el Balanç Social”.

El que avalua

El Balanç Social avalua de manera sistemàtica, objectiva i periòdica sis grans característiques de tota empresa o entitat que vulga ser socialment responsable: el funcionament econòmic i la política de lucre; la perspectiva de gènere; l’equitat i la democràcia interna; la sostenibilitat ambiental; el compromís social i la cooperació; i la qualitat del treball. Les seues conclusions ajuden a identificar àrees de millora i a comunicar a la societat la contribució al bé comú que realitza l’entitat.

Com començar a fer-ho?

Realitzar el Balanç Social és un procés senzill en el qual, si el necessiteu, podeu comptar amb l’acompanyament de REAS-PV.

Per a començar, heu de registrar-vos en la plataforma https://ensenyaelcor.org. Una vegada dins, us apareixeran les dues modalitats del Balanç Social: el Balanç Social bàsic i el Balanç Social. Totes les preguntes de la modalitat bàsica estan incloses en la completa, que a més inclou qüestionaris laborals obligatoris i més preguntes per a aprofundir en el coneixement i visibilització de les vostres pràctiques en diferents àmbits. Podeu fer qualsevol de les dues modalitats i les preguntes comunes en els dos només s’han de contestar una vegada.

No fa falta que les responeu en una sola sessió. Podeu entrar, organitzar-vos, respondre el que creeu i guardeu les dades. Us recomanem revisar les guies de preguntes i, si fa falta, dividir-vos el treball segons l’apartat. En el tutorial de navegació podreu veure més detalls de com accedir i navegar per la plataforma.

En la web de referència de la campanya  pugueu consultar guies, respostes a les preguntes freqüents, documentació útil i informació sobre el servei d’acompanyament per a ajudar a respondre les preguntes. Per a qualsevol dubte o comentari podeu escriure a balancesocial@reaspaisvalencia.org.

Comunicar-ho en xarxes socials

Podeu visibilitzar els resultats del vostre Balanç Social usant en xarxes socials les etiquetes #FessteVeure #EnsenyaElCor #BalançSocial.

Us animem a fer-vos veure fent el Balanç Social d’enguany!

Desplaça cap amunt