Els drets humans estan amenaçats a Guatemala

La Fundació Pau i Solidaritat PV organitza les “Jornades de Solidaritat amb la població indígena i camperola de Guatemala’, dirigides a delegats i delegades sindicals de CCOO PV. L’organització fa ressò de les denúncies d’organismes internacionals, pel que fa a la violació de drets humans de persones sindicalistes i defensores del territori.

Fuente: Fundació Pau i Solidaritat PV

La Fundació Pau i Solidaritat PV ha organitzat les Jornades de Solidaritat amb la població treballadora indígena i camperola de Guatemala, que se celebraran el dimecres 23 de maig a Castelló i el dijous 24 a València, dirigides a delegats i delegades sindicals de les diferents federacions de CCOO PV.

La greu situació que travessen, la denuncien tant la Confederació Sindical Internacional com Amnistia Internacional. La principal violació als drets sindicals a Guatemala ésl'assassinat de dirigents i membres de les organitzacions, pel sol fet de ser sindicalistes. Els defensors i les defensores dels drets humans, i especialment els qui treballen sobre qüestions relatives a la terra, al territori i al medi ambient, corren un greu perill i han de fer front acampanyes de difamació.

Es tracta de conéixer i reflexionar sobre les causes i conseqüències de l'empobriment que genera el model de desenvolupament dominant a partir d'una realitat concreta, la de Guatemala, i promoure la implicació dels treballadors i les treballadores en la defensa dels interessos comuns que com a treballadors, visquem on visquem, tenim davant dels actors globals.

En aquestes jornades intervindran el companyMarcos Rodas, de la Unión de Agricultores Minifundistas de Guatemala (UAM) i la companyaLesbia Amézquita, del Movimiento Sindical, Indígena y Campesino Guatemalteco (MSICG).

Per fer la inscripció, fesclic aquí

Desplaça cap amunt