Els 20 projectes de Fontilles a Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina beneficiaran a 1.812.000 persones en 2022

La fundació valenciana desenvoluparà accions de lluita contra la lepra, la filariasis limfàtica i el mal de Chagas a l’Índia, Bolívia, el Brasil, Moçambic i la República Democràtica del Congo.

La fundació Fontilles, organització sense ànim de lucre referent en la lluita contra la lepra i altres malalties desateses, desenvoluparà al llarg de 2022 un total de 20 projectes de cooperació sanitària en cinc països d’Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina. Les diferents iniciatives internacionals de l’entitat beneficiaran a al voltant d’1.812.000 persones de manera directa o indirecta, d’acord amb les previsions aprovades pel seu patronat el mes de desembre passat.

Àsia

A Àsia, Fontilles desenvoluparà tretze accions en entorns urbans i rurals de quatre estats de l’Índia: Odisha, Andrha Pradesh, Karnataka i Madhya Pradesh. Els programes estan orientats a la detecció de la lepra —de la qual el país va registrar 65.147 nous casos en 2020—, el tractament de nous casos d’aquesta malaltia i de *filariasis limfàtica, la prevenció de la discapacitat, la rehabilitació física i socioeconòmica, la creació de grups d’autoajuda de dones i el reforç de l’atenció primària. L’entitat estima que beneficiaran a 1.360.000 persones.

Àfrica

A Àfrica, la fundació promourà un projecte a Moçambic dedicat a la detecció i el tractament de la lepra i d’altres malalties oblidades, i participarà en un altre a la República Democràtica del Congo orientat a la prevenció de la discapacitat i la rehabilitació física. En conjunt, beneficiaran a 38.000 persones.

Amèrica Llatina

A Amèrica Llatina, l’entitat impulsarà quatre iniciatives a Bolívia: dues dedicades al reforç de l’atenció primària, una a la lluita contra el mal de Chagas i una altra vinculada a la pandèmia de COVID-19. Al Brasil participarà en un programa de detecció i tractament de la lepra. Les cinc accions beneficiaran a 414.000 persones.

Sobre Fontilles

Fontilles és una fundació que treballa per la salut de les persones més vulnerables i desateses, labor que va començar amb l’obertura del seu sanatori, en 1909, en el municipi de la Vall de Laguar (la Marina Alta, Alacant). La institució va tindre un paper fonamental en l’eliminació de la lepra a Espanya, experiència que ha exportat a altres països on la malaltia encara no ha sigut erradicada.

En l’actualitat, la labor de la fundació parteix d’un enfocament local, oferint atenció sanitària a persones majors dependents i persones discapacitades i malalts crònics a través del Centre Geriàtric Borja i de l’Hospital Ferrís; fins al global, a través de projectes de cooperació internacional, oferint atenció integral a persones afectades per lepra i altres malalties oblidades, així com facilitant el desenvolupament i la millora sanitària i de les seues condicions de vida.

,

Desplaça cap amunt