El Fons Valencià per la Solidaritat obri el període d’inscripcions perquè personal tècnic municipal realitze voluntariat internacional

L’entitat municipalista per la solidaritat inicia la desena edició del projecte de cooperació tècnica “Especialista Municipal Voluntari/ària”, finalitzant el termini d’inscripcions el 12 de març.

L’objectiu d’aquest projecte, el qual compta enguany amb 19 places, és prestar assistència tècnica especialitzada durant un mes en municipis i entitats de Bolívia i l’Equador.

El Fons Valencià per la Solidaritat ha obert el termini d’inscripció -el qual finalitza el 12 de març- per a cobrir 19 places de voluntariat internacional mitjançant la cooperació tècnica en municipis de Bolívia i l’Equador, d’acord amb projectes sol·licitats des dels mateixos països del sud. Aquest projecte, denominat “Especialista Municipal Voluntari/ària” està enfocat a personal tècnic especialitzat d’ajuntaments i mancomunitats que formen part del Fons Valencià, però també a persones tècniques de qualsevol altre ajuntament o mancomunitat no integrat en el Fons, però que estiguen empadronades en un municipi o espai mancomunat adherit al Fons (tot i que hi ha places que únicament requereixen l’empadronament en entitats locals sòcies). Les places que s’ofereixen es concentren en la seua majoria en l’àmbit de la igualtat, turisme, joventut, desenvolupament local i empresarial, urbanisme i arquitectura, arqueologia, música i gastronomia, i totes les despeses ocasionades a conseqüència del voluntariat estan cobertes.

Els objectius generals d’aquesta convocatòria pública són els de crear una consciència solidària i cooperativa en les persones voluntàries que participen, prestar assistència tècnica especialitzada en municipis i entitats dels països del sud, i obrir un espai de participació directa en terreny per a les entitats locals sòcies del Fons en projectes de cooperació internacional al desenvolupament que està executant l’entitat. També es pretén afavorir la creació d’espais de participació, intercanvi i transferència de coneixements entre municipis de la Comunitat Valenciana i localitats de països del sud, sensibilitzar a les persones voluntàries sobre la realitat dels municipis del sud i sobre la importància de la cooperació internacional al desenvolupament, i apoderar al personal tècnic sobre la importància dels ODS.

Les persones interessades a participar en el projecte, per tal de poder formar part del procés de selecció per a cobrir les 19 places, i amb un termini de fins al 12 de març de 2023, han d’omplir un formulari de sol·licitud i signar un certificat de condicions i deures, així com enviar tota la documentació (còpia de titulació, certificats, mèrits i informació complementària) a oficina@fonsvalencia.org indicant en l’assumpte el nom del projecte, el número plaça de voluntariat a la qual s’aspira i els noms i cognoms. Posteriorment al període d’inscripcions, el Fons Valencià per la Solidaritat realitzarà un procés de selecció entre totes les persones tècniques inscrites, seguint els criteris de selecció marcats per l’entitat. Les persones seleccionades faran una jornada de formació i capacitació prèvia al període de voluntariat. Tota la informació al voltant del projecte “Especialista Municipal Voluntari/ària” (objectius, contraparts, oferta de places, condicions i requisits, criteris de selecció, formulari de sol·licitud, certificat de condicions i deures, etc.) es poden trobar al web www.emvfonsvalencia.com

DOSSIER INFORMATIU X EDICIÓ ESPECIALISTA MUNICIPAL VOLUNTARI/ÀRIA: https://bit.ly/3lFJYim

El projecte “Especialista Municipal Voluntari/ària”, 10 edicions de cooperació tècnica des del municipalisme de la Comunitat Valenciana

El projecte “Especialista Municipal Voluntari/ària” del Fons Valencià per la Solidaritat, i, per tant, de tots els ajuntaments i mancomunitats que formen part de l’entitat, compleix aquest any 10 edicions, després que aquest començarà ja fa 12 anys des de la seua primera edició, i devent-se d’ajornar en els anys 2020 i 2021 com a conseqüència de la pandèmia provocada per la COVID-19.

La finalitat general d’aquest projecte és enfortir les aliances municipalistes entre els territoris dels països del nord i del sud, així com impulsar l’intercanvi i transferència de coneixements entre les entitats locals sòcies del Fons Valencià i les contraparts del sud amb les quals el Fons desenvolupa projectes de cooperació internacional al desenvolupament.

Les 9 edicions realitzades en els anys anteriors han comptat amb un total de 77 persones voluntàries tècniques participants de diferents ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, les quals han executat projectes de cooperació tècnica en diferents ajuntaments i entitats de països del sud, impulsant, per tant, un desenvolupament humà, just i sostenible. Les valoracions del Fons, de les persones tècniques voluntàries i de les contraparts del sud s’alineen, considerant com a molt positives i amb una elevada incidència les nou edicions del projecte ja dutes a terme.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 139 entitats locals valencianes sòcies (130 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

,

Desplaça cap amunt