El Dia Internacional de la Veu ressonarà des de València amb el llançament de la tercera temporada de ‘VEUS’

L’estrena de la nova temporada serà el pròxim dia 16 d’abril i durant la seua presentació en el Col·legi Major Rector Peset es gravarà en directe l’últim capítol de la temporada

El pòdcast, produït per Medicus Mundi Mediterrània, va obtindre el premi al millor pòdcast de marca de l’any 2023 atorgat per la plataforma Ivoox

Dimarts que ve 16 d’abril, Medicusmundi Meditarrània, amb la col·laboració de la Coordinadora Valenciana de ONGD, llançarà la tercera temporada del pòdcast “VEUS, histories mestisses que sanen el món” sumant-se així a les diferents activitats que se celebren entorn del dia mundial de la veu. Per a això, han organitzat un acte que tindrà lloc en el Col·legi Major Rector Peset de València (18.00 hores) que servirà per a presentar el primer episodi ” Cristina i Carles: l’alegria sosté la xarxa de cures”. A més, en l’acte es presentarà la metodologia que s’utilitza per a crear i produir els pòdcasts, i es gravarà l’últim programa de la temporada en directe.

No serà l’únic capítol del programa que es gravarà des de València. El primer programa arranca als carrers de la capital del Túria, en el marc de la manifestació que tots els anys, la campanya Pobresa Zero organitza per a exigir la fi de la pobresa a nivell global. A més, enguany el programa de pòdcasts enllaça una història amb la següent a través de les pròpies protagonistes que són els qui “passen el testimoni” a la següent història, creant així una xarxa d’històries centrades en la cura del planteja i les persones més vulnerables que enllaçarà a diverses protagonistes i organitzacions valencianes amb la resta del món, ja que el programa s’ha gravat en diversos països com el Brasil, Bolívia, Colòmbia, Ucraïna, Espanya, Moçambic, o Guatemala. El projecte compta amb la col·laboració de més de 20 entitats i iniciatives de tot el món, com la CVONGD, el ISGlobal, el People’s Health Movement, Greenpeace o CEAR-PV, entre moltes altres. Totes estes entitats i iniciatives han col·laborat posant veu i rostre a històries sobre temàtiques diverses però fonamentals en la construcció d’una salut global integral entesa des de la perspectiva biopsicosocial, més enllà de la visió biomèdica i de lluita contra pandèmies i altres malalties.

 

Després de l’èxit de les dos primeres temporades que han portat al programa a ser premiat amb el guardó a “Millor pòdcasts de marca 2023” atorgat per la plataforma Ivoox, la tercera temporada amplia amb 23 les històries de “VEUS”, que es poden trobar en la plataforma web www.veus.info. A més dels episodis, en ella es pot accedir a fotografies, vídeos i continguts extres de les protagonistes i les seues entitats. El projecte ha comptat amb el finançament de la Vicepresidència segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generaltat Valenciana i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. El programa està dirigit per l’escriptora i cineasta Martha Zein i presentat per la periodista María Molina i compta amb la producció tècnica d’Ivan Patxi.

,

Desplaça cap amunt