El concurs de vídeos per a estudiants compromesos amb problemàtiques socials “RECacciona” obri les seues tres convocatòries

L’ONG Cesal convoca la primera edició de vídeos *RECacciona, un concurs de creacions audiovisuals per a estudiants universitaris amb la finalitat de sensibilitzar i donar a conéixer la realitat de països com Haití, Hondures o República Dominicana.

El concurs compta amb tres convocatòries simultànies en les quals es tractaran temàtiques com l’educació, la pobresa, les causes de la migració i problemàtiques migratòries i mediambientals a les fronteres. RECacciona ja ha obert les seues tres convocatòries amb un termini d’inscripció que finalitza el 25 de setembre i un termini d’enviament dels vídeos que finalitzarà el 17 d’octubre de 2022.

Els estudiants que participen han d’inscriure’s prèviament per a rebre materials en els quals donar suport a les seues propostes audiovisuals i disposar així de contacte directe amb personal d’intervenció en terreny. A través de la web www.cesalreacciona.com poden realitzar-se tots dos passos.

La proposta audiovisual guanyadora de cada convocatòria rebrà una càmera de vídeo digital i podrà haver-hi fins a dos accèssits que seran reconeguts amb un guardó. Per a l’elecció de guanyadors, existirà inicialment una votació popular i, posteriorment, una elecció per part d’un jurat professional.

Conscienciar sobre educació, canvi climàtic o migracions

Els participants hauran d’ajudar, amb els seus vídeos, a conscienciar als seus entorns sobre la situació i els reptes als quals s’enfronta l’educació a Haití. Per a això comptaran amb el suport de l’ONG Cesal que els guiarà a l’hora de buscar fonts d’informació per a l’elaboració dels seus vídeos.

D’altra banda, la convocatòria d’Hondures se centra en la prevenció de les migracions i en el suport a la joventut, mentre que la de la República Dominicana tracta els reptes mediambientals en la reserva de la biosfera transfronterera de la Segelle-Jaragua-Bahoruco-Enriquillo, a la frontera amb Haití.

A més, s’establirà una reunió de treball en línia amb personal de Cesal a Espanya i amb personal en terreny a Haití, República Dominicana i Hondures, respectivament, perquè els estudiants puguen resoldre els seus dubtes, ajudant-los així a enfocar els seus projectes audiovisuals.

El concurs vol donar una oportunitat única als estudiants de conéixer realitats internacionals en primera persona i poder explicar-les de manera creativa.

Aquest concurs compta amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. La participació en *RECacciona” ja està oberta a través d’aquests links:

https://www.cesalreacciona.com/haiti

https://www.cesalreacciona.com/republica-dominicana

https://www.cesalreacciona.com/honduras

 

,

Desplaça cap amunt