El comerç just, protagonista aquest dissabte en la Fira Artesana de Nadal a Castelló

Les ONGD Pankara i Oxfam Intermón posaran la nota més solidària de la Fira amb la posada a la venda de productes de comerç just que garanteixen l’absència d’explotació infantil i el respecte als drets de les persones productores als països empobrits.

També tindrà lloc una activitat educativa per a famílies, xiquets i xiquetes amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància de fer un consum responsable també per Nadal.

Productos comercio justo

Artesanies, productes de decoració, moda i deliciosos productes d’alimentació com a xocolate, café, galetes i espècies, tots ells de comerç just, seran els protagonistes aquest dissabte 18 de desembre en la Fira Artesana de Nadal, que se celebra demà en la plaça de Santa Clara de Castelló. Les ONGD Pankara i Oxfam Intermón seran presents en la Carpa al costat del monument Fundació de Castelló, amb un lloc de venda de productes que garanteixen el respecte al medi ambient i als drets de les persones productores als països empobrits.

Més que solidaritat

“Són productes que van més enllà de la solidaritat perquè es basen en una manera de produir i comerciar en la que la justícia i els drets de persones i comunitats estan per damunt de qualsevol cosa”, explica Esther Pamplona, portaveu de la Coordinadora Valenciana d’ONGD a Castelló. “Quan adquireixes un d’aquests productes, a més de portar-te una cosa bonica o deliciós, saps que no hi ha hagut explotació infantil en la seua producció, i que s’ha respectat la igualtat entre dones i homes, entre altres coses”.

Les ONGD seran presents en la Fira entre les 11 i les 14 hores al matí, i entre les 17 i les 20 hores a la vesprada. A més, durant el dia es podrà participar en una activitat educativa amb la plantació d’un arbre de fusta gegant en la plaça, del qual famílies, xiquets i xiquetes podran penjar missatges sobre l’important que és consumir de manera responsable i impulsar el comerç just.

Consum per Nadal

Amb aquestes accions, la Coordinadora d’ONGD recorda la importància de fer compres responsables per Nadal. “El consumisme està tenint un impacte molt negatiu tant en el planeta, per la destrucció dels ecosistemes i la contaminació, com en les persones perquè moltes vegades suposa consumir molt i molt barat a costa dels drets de les persones més excloses. És important prendre consciència d’això, limitar el que consumim, comprar més productes locals i apostar pel comerç just”, explica Esther Pamplona.

Scroll to Top