Dos de cada tres persones voluntàries de Càritas València són dones i la meitat té menys de 65 anys

L’entitat ha homenatjat les persones voluntàries de major trajectòria i a huit Càritas parroquials amb projectes significatius.

Càritas València s’uneix a la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, el 5 de desembre i agraeix a tots els seus col·laboradors el seu paper callat i poc visible que fa possible mantindre encesa la fràgil flama de l’esperança en moltes llars ferides per l’exclusió social o la pobresa.

Càritas València està formada per més de 5000 persones de les quals, el 96 per cent són voluntàries. D’elles, dos de cada tres són dones i la meitat són menors de 65 anys. Tant en les 426 Càritas parroquials, que acompanyen a les persones en cada barri i localitat de la diòcesi, com en els projectes diocesans, les persones voluntàries realitzen accions d’acompanyament social per a l’accés a l’habitatge, l’ocupació, la salut o les necessitats bàsiques; informen sobre els seus drets a les persones a les quals acompanyen; imparteixen formació i sensibilitzen sobre la realitat que ens envolta amb un compromís transformador.

«Estar voltar, acompanyar, cuidar, són senyals d’identitat del nostre voluntariat. No es tracta només de fer, sinó també d’estar, d’escoltar. El propi del voluntariat és el proïsme, el vincle que es va forjant en l’escolta, en l’acompanyament en trams del camí en els quals les persones en situació d’exclusió precisen d’eixa companyia», explica José Luis Graus, responsable del Voluntariat en Càritas Espanyola.

Homenatge a València

Amb motiu d’esta commemoració, Càritas València ha homenatjat el seu voluntariat, per al que va reunir més de 300 voluntaris i voluntàries de les Càritas parroquials i dels seus programes en un esdeveniment en el Caixaforum de València.

L’acte, que va ser conduït per la directora de Comunicació de l’Arquebisbat de València, Amparo Castellano es va iniciar amb el reconeixement a l’Església valenciana per l’acolliment a les persones ucraïneses que es van desplaçar al nostre territori arran de l’inici de la guerra en el seu territori.

En el Caixaforum, a més, es va retre homenatge al voluntariat de la institució en les persones de nou voluntaris i voluntàries amb una major trajectòria en el nostre territori i en huit projectes significatius de huit Càritas parroquials. Estos projectes acompanyen a menors d’edat i les seues mares, a persones que necessiten millorar les seues competències digitals, o fomenten l’espiritualitat, les relacions i la vida comuna de les comunitats cristianes.

En l’acte del Caixaforum van rebre l’homenatge els projectes “Nosaltres mateixes”, de la Càritas parroquial de La nostra Senyora dels Àngels de Mislata; el Projecte d’acompanyament digital, de la Càritas parroquial Santa Ana de València; l’acció integral amb les famílies a través del projecte Santa Ana de Càritas interparroquial d’Albal; el Projecte “Café i Tertúlia” de la Càritas parroquial Asunción de La nostra Senyora d’Alboraia; la celebració de la Nit de les Veles de Càritas interparroquial de Requena; Projecte CarBar, en la Càritas parroquial Sants Joans de Xàtiva; La Troballa, la botiga de Comerç Just de Càritas interparroquial d’Algemesí; i, finalment, el projecte Punt de Trobada, de la Càritas parroquial Natividad de La nostra Senyora de Xaló.

Desplaça cap amunt