Dones que expressen, decideixen i participen

Les desigualtats, els conflictes, la violència contra les dones, el desplaçament i la pobresa provocada pel canvi climàtic, així com les repercussions de la pandèmia estan agreujant els obstacles que impedeixen la participació de les dones, especialment les que es topen amb múltiples formes de discriminació i les joves.

Entreculturas presenta les històries de dones que enfront de la pandèmia, defensen el dret a l’educació, generen projectes, lluiten per la igualtat, defensen el medi ambient i canvien realitats.

Mujeres Entreculturas

Malgrat els avanços que, gràcies a l’esforç de moltes dones, s’han aconseguit, les dades de desigualtat d’oportunitats entre dones i homes continuen sent esgarrifosos, sobretot als països més empobrits, on la bretxa és encara més gran. En el món, les dones tenen un 25% més de probabilitats que els homes de viure en la pobresa extrema. La COVID-19 amenaça amb augmentar encara més aquestes desigualtats.

Segons la UNESCO, s’estima que, a causa de la pandèmia, 11 milions de xiquetes estan en risc de no tornar al col·legi. És possible que es retrocedisca 20 anys en els avanços reeixits darrere de l’educació de les xiquetes. D’altra banda, almenys 243 milions de dones i xiquetes d’entre 15 i 49 anys han patit violència sexual o física en l’últim any. Des que va començar la pandèmia de COVID-19 s’ha intensificat la violència contra les dones i les xiquetes, i en particular la violència domèstica.

Le ONGD Entreculturas ha recollit testimoniatges a tot el món de dones que treballen per a defensar els seus drets, per la igualtat, pel medi ambient, contra la violència.

Són històries com les de Salma Khalil, artista i escriptora txadiana compromesa amb la igualtat i el desenvolupament de les dones i xiquetes, que col·labora ajudant a les xiquetes refugiades víctimes de la violència a enfortir la seua capacitat d’expressió, decisió i apoderament. O històries com la de Vicky de León, colombiana, que treballa perquè altres dones, professionals de l’educació, s’empoderen i reconeguen la seua importància dins de la societat, aspecte clau per a la generació d’una societat més justa i equitativa des de la infància.

Us recomanem que visiteu aquesta web de Entreculturas. En ella podreu veure aquests i molts altres testimoniatges.

, , ,

Desplaça cap amunt