Donar el valor d’un sopar és la proposta de Manos Unidas València en solidaritat amb els milions de persones que passen fam

Els donatius del Sopar de la Fam Virtual es destinen als projectes, la qual cosa es traduirà en pous d’aigua, llavors, aliments, medicines, escoles…

 

Ana Ruiz Ruiz, presidenta de Manos Unidas València, anima a celebrar aquest sopar solidari “a casa, en família o amb amics, un sopar auster compost per pa amb oli, aigua i una fruita, amb la qual fem costat als que passen fam pràcticament tota la seua vida”, donant la despesa d’un sopar habitual.

 

Clara Pardo, presidenta de Manos Unidas: “m’emociona compartir amb vosaltres aquesta preciosa iniciativa a la qual any rere any se sumen més persones compromeses i solidàries amb els nostres germans del sud”.

Cena del Hambre 2021

Manos Unidas València convoca als valencians a celebrar el seu tradicional sopar solidari del mes de juny, que per segon any ha de ser de manera virtual a causa de la pandèmia, en lloc de reunir els comensals en la Plaça de la Verge. Durant set anys, fins a 500 persones van compartir un sopar auster -pa amb oli, aigua i una fruita- en solidaritat amb els qui passen fam tot l’any. La pandèmia impedeix celebrar el Sopar de la Fam de manera presencial, però l’ONG no renúncia al fet que la societat valenciana mostre la seua cara més solidària amb els qui pateixen la pandèmia de la fam any rere any.

Manos Unidas València proposa que cada persona celebre el sopar solidari a la seua casa, amb la seua família i amics, i que done l’estalvi d’aquest menjar frugal als més necessitats. I suggereix com a data el divendres 18 de juny a partir de les 20.00h.

Els donatius es destinaran al finançament dels projectes, com per exemple, “Desenvolupament agrícola en 10 llogarets tribals”, a l’Índia, que proporcionarà reg i llavors a unes 5.000 persones en extrema pobresa; “Formació professional de qualitat en el nord de Nigèria” per a joves desocupats, en una zona molt procliu a la desestabilització, o bé “Atenció Primària per a comunitats rurals a Timor”, per a famílies molt pobres on hi ha falta d’higiene i malnutrició que agreugen la salut.

Un repte més

La presidenta de Manos Unidas València, Ana Ruiz, anima a participar en aquest sopar virtual “a casa, en família o amb amics, el típic sopar compost per pa amb oli, aigua i una fruita, amb el que ens solidaritzem amb els que passen fam pràcticament tota la seua vida”. “Estarem units virtualment i contagiant solidaritat per a acabar amb la fam, com diu el nostre eslògan d’enguany”, ha precisat.

“Espere que l’any vinent puguem reunir-nos de manera presencial en la Plaça de la Verge amb la nostra mare, la Geperudeta, i cantar-li el seu himne tots junts”, ha explicat Ana Ruiz, en un vídeo motivador amb el qual Mans Unides vol acompanyar en les seues llars als qui s’animen a realitzar el seu propi sopar solidari. Aquest vídeo acaba amb un rap que resumeix en què consisteix el sopar de la fam virtual i que adjuntem també.

Per part seua, Clara Pardo, presidenta de Manos Unidas, ha explicat que “m’enorgulleix el treball incansable de la delegació de València i de les comarcals, que han hagut de remar contracorrent per a superar els obstacles que ens ha posat la pandèmia, però que heu aconseguit que aquest sopar no perda un àpex de calor i d’emoció malgrat ser virtual”.

Donatius, la voluntat

• Bankia ES17 2038 6309 13 6000154879
• *Bizum: 01810
• Mans Unides València: carrer Avellanes, 14, o a través de les delegades comarcals i parroquials de la delegació valenciana.

Scroll to Top