Desenes d’estudiants i docents reclamen una educació que promoga la igualtat de gènere

L’esdeveniment de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació a València es tanca amb un manifest dirigit a les administracions autonòmiques, nacionals i europees, que exigeix erradicar les causes de discriminació i exclusió.

“Dona-li ritme a la igualtat”, que persegueix el compliment de l’ODS4, ha concentrat hui al Jardí del Túria a desenes de participants.

La jornada central de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació, que se celebra en tots els països on és present la Campanya d’Acció Mundial per l’Educació (CME), s’ha tancat aquest matí al Jardí del Túria amb la lectura, davant desenes d’estudiants i docents congregats, d’un manifest en el qual es reclama “una educació que promoga la igualtat de gènere, que aborde les causes profundes de la discriminació i l’exclusió i contribuïsca a la construcció d’una societat justa i igualitària”.

L’escrit, dirigit al Govern espanyol, els ministeris d’Educació i Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació i a les conselleries d’Educació i Cooperació Internacional, exigeix incrementar la inversió en educació, desenvolupar i ampliar l’educació sexual integral, augmentar el finançament de la cooperació espanyola i “prendre consciència, reflexionar i revisar críticament les normes socials, actituds i pràctiques de gènere perjudicials”.

Organitzada per les ONG Ajuda en Acció, Educo i Entreculturas, la jornada, que s’ha desenvolupat reeixidament, ha començat amb un acte de caràcter acadèmic a l’Aula Magna de la Universitat de València i ha conclòs en un tram del Jardí del Túria amb una expressió més reivindicativa i lúdica.

A partir de les 11.30 s’han concentrat els grups escolars i universitaris en el llit del va riure, sota el Pont del Real, on, rebuts a ritme de batucada, s’ha posat en comú el treball realitzat en el marc de la SAME 2023, amb la presentació dels treballs sobre dones referents que han realitzat els centres i amb la lectura final del manifest.

Campanya Mundial per l’Educació (CME)

La CME és una coalició internacional present en més de 100 països, formada per ONG, sindicats de l’entorn educatiu, centres escolars i moviments socials de molt divers signe que es mobilitza per a reclamar el compliment íntegre dels compromisos internacionals signats pels Estats per a garantir l’accés a una educació de qualitat per a totes les persones del món.

La campanya persegueix la mobilització a tot el món fent treballs en els centres educatius i les universitats unes unitats didàctiques temàtiques. Es desenvolupen actes centrals amb la participació de la comunitat educativa i representants polítics, a més de campanyes de comunicació en les quals participen més de 35 entitats de quasi totes les Comunitats Autònomes.

A Espanya les entitats que organitzen la campanya són Ajuda en Acció, *Entreculturas, Eduque i Pla Internacional.
A nivell de Comunitat Valenciana, les entitats implicades en la SAME són: Ajuda en Acció, Eduque, *Entreculturas, Fundació Mainell i *Ilêwasi.

,

Desplaça cap amunt