Declaració sobre l’Afganistan, per Robert Mardini, director general del Comité Internacional de la Creu Roja

El Comité Internacional de la Creu Roja (CICR) veu amb alleujament que s’haja evitat el que hauria sigut una guerra urbana devastadora a Kabul.

No obstant això, el preocupen les milers de persones civils que han patit ferides o han hagut de desplaçar-se arran dels recents enfrontaments en altres centres urbans.

El CICR té la determinació de romandre al costat de la població afganesa i ajudar homes, dones i xiquets a afrontar la situació.

l’Afganistan es troba enmig d’una transició el resultat de la qual és difícil de predir per a la població afganesa, i per a nosaltres també. El que sí que sabem és que les necessitats d’ajuda humanitària continuaran sent moltes.

Des de l’1 d’agost, més de 7 600 persones amb ferides d’arma han sigut ateses en instal·lacions que reben suport del CICR en tot el país. Al juny, juliol i agost, el total de persones amb ferides d’arma ateses en instal·lacions secundades pel CICR va ascendir a més de 40 000.

Els nostres equips mèdics i centres de rehabilitació física preveuen que, en els pròxims mesos i anys, rebran nombrosos pacients per a tractaments de recuperació de ferides causades per dispositius explosius escampats per tot el país, molts d’ells en les setmanes passades. És esquinçador veure les nostres guàrdies repletes de xiquets i joves, tant homes com dones, que han patit amputacions.

Necessitat d’assistència

A l’Afganistan, les necessitats d’ajuda humanitària han sigut enormes durant llarg temps, i, no sempre ha sigut possible satisfer-les per complet, sobretot en els últims anys. El CICR té un dèficit d’uns 30 milions de francs suïssos (33 milions de dòlars estatunidencs), per a un pressupost establit en 79 milions de francs suïssos (86 milions de dòlars estatunidencs) aproximadament. Sol·licitem als donants fons addicionals immediats per a donar suport a la nostra labor, especialment en l’àmbit mèdic i en els nostres centres de rehabilitació física.

El CICR és present a l’Afganistan des de 1987. Ha prestat assistència i protecció durant anys a les persones necessitades en les zones controlades pels talibans i ha obert canals de diàleg amb dirigents locals i d’alt nivell. Continuarem treballant braç a braç amb la Mitja Lluna Roja Afganesa per a prestar ajuda a una població traumatitzada per la guerra.

,

Scroll to Top