Creu Roja Espanyola en Comunitat Valenciana presenta el web Refugia’t

El web recull els treballs realitzats per l’alumnat participant en el projecte Campaments de persones refugiades

Web refugiate Cruz Roja

Des de l’any 2016, Creu Roja Comunitat Valenciana, treballa amb estudiants de secundària de la nostra Comunitat per a augmentar la seua empatia feia les persones migrants i refugiades i, sumar-los al nostre treball en la defensa dels Drets Humans com a agents de sensibilització entre iguals.

Aquesta acció va sorgir de la necessitat de contar les històries de les persones que veiem diàriament en les notícies creuant la mar en xicotets vaixells, pasteres, o llanxes, saltant una tanca, pujats a “La Bèstia” (també conegut com el tren de la mort), amagats en camions o creuant el desert. Persones que fugen de conflictes, que han perdut tot en desastres naturals, que són perseguits per la seua raça, ètnia, religió, activisme… o simplement per ser diferents.

Persones que busquen un futur en un lloc segur, on curar les ferides, i recompondre la seua història.

Històries que s’han sentit

Al final no sols hem contant les seues històries, les hem “sentides”, a través d’una experiència que esperem que quede en la pell, dels i les joves que han participat, durant molt de temps. Perquè aqueix sentiment, aqueixa capacitat de posar-nos en el lloc de l’altre, és el que ens fa “humans” en totes les seues dimensions.

Amb aquest projecte pretenem que estudiants de la Comunitat Valenciana es transformen en persones empàtiques i compromeses, capaces de mirar al “altre” sense idees preconcebudes, obertes a conéixer les seues històries des del principi.

Coneix el projecte i, les activitats realitzades pels i les joves que han participat en Refugia’t – Home – Creu Roja.

,

Scroll to Top