Cáritas València s’uneix a la Campanya d’Emergència per a fer costat a Terra Santa

Cáritas respon a la cridada d’emergència de Cáritas Jerusalem per a portar ajuda humanitària a la Franja de Gaza

Cáritas València s’uneix a la campanya d’emergència que ha posat en marxa Cáritas Española aquest dijous. Per part seua, Cáritas Española ha respost a la trucada d’emergència de Cáritas Jerusalem per a portar ajuda humanitària a la Franja de Gaza. Eixa sol·licitud de suport va ser activada el passat 4 de gener a través de Cáritas Internationalis per a assistir a la població d’aquesta zona, i poder acompanyar també a famílies de Cisjordània afectades per l’agreujament de la seua situació econòmica i social a conseqüència del conflicte.

Per a això, Cáritas Española realitzarà un primer enviament de 250 000 euros. El seu objectiu és prestar assistència mèdica primària i oferir suport econòmic a través del lliurament de diners en efectiu a les famílies atrapades en la Franja de Gaza. A més, ha obert la campanya d’emergència “Càritas amb Terra Santa” per a canalitzar la solidaritat dels donants.

“Cáritas Jerusalem ha requerit ara el suport de la xarxa de Cáritas nacionals i en concret de Cáritas Española perquè els seus equips es troben més segurs, la logística de les operacions està més ferma i, en conseqüència, es disposa de major capacitat per a dur a terme una assistència a major escala”, explica Pablo Reyero, coordinador d’Orient Mitjà en l’àrea de Cooperació Internacional de Cáritas Española.

Gran cridada d’emergència

La crida d’emergència sol·licitada per Cáritas Jerusalem i activada per Cáritas Internationalis té un pressupost total de 2,95 milions d’euros. El termini d’execució serà d’un any i el nombre estimat de beneficiaris directes aconseguirà les 23.275 persones i 35.720 beneficiaris indirectes.

“Els equips a Gaza donaran atenció en salut primària, suport psicosocial i salut mental, i coordinaran el lliurament d’efectiu a les famílies més vulnerables per a la cobertura de necessitats bàsiques. Paral·lelament es treballarà per a rehabilitar el centre mèdic de Cáritas a la ciutat de Gaza, hui molt danyat pels bombardejos, i posar-ho en funcionament al més prompte possible. A Cisjordània el suport serà en forma de transferències d’efectiu perquè les famílies més vulnerables puguen cobrir les seues despeses en alimentació, els seus lloguers o adquirir altres articles de primera necessitat”, explica Pablo Reyero.

Segons l’últim informe de situació facilitat per Caritas Internationalis, les morts de civils continuen augmentant diàriament i la falta d’accés a aliments, aigua potable i tractament mèdic està posant a la població civil en una situació de risc encara major. A més, el 85% de la població ha sigut expulsada de les seues llars, més del 60% dels habitatges han quedat destruïdes o danyades i les escoles s’han vist obligades a tancar.
“Som conscients que, per desgràcia, la crisi humanitària no desapareixerà en el curt termini, per la qual cosa continuarem secundant mentre puguem, en la mesura en què la Confederació ens l’indique i mentre Cáritas Jerusalem ens el sol·licite”, explica Pablo Reyero.

Augment de l’exclusió a Cisjordània

La crisi també té un gran impacte en la població de Cisjordània, que depén en gran manera del turisme i la peregrinació. Les botigues de records, els hotels, els guies turístics i tots els que treballen en el sector de l’hostaleria porten més de tres mesos sense ingressos. De fet, en algunes ciutats el 70% dels residents depenen d’aquest sector i milers han sigut acomiadats de les seues ocupacions.

A més, els jornalers i treballadors de Cisjordània que s’ocupaven a Israel ja no poden creuar els llocs de control, per la qual cosa han perdut els seus permisos de treball i les seues fonts d’ingressos també s’han vist reduïdes. Cáritas Jerusalem estima que unes 170.000 persones es troben en eixa situació. Aquesta realitat ha creat una greu i preocupant crisi econòmica.

Una crida a l’alto-el-foc

Davant l’enorme sofriment viscut en aquests més de 100 dies de contesa, Cáritas insta una vegada més a l’alto-el-foc, sumant-se a la constant crida de pau del Papa Francesc i de Cáritas Internationalis.

Cáritas Espanyola col·labora amb Cáritas Jerusalem des de fa més de dues dècades. Aquest treball conjunt busca mitigar el patiment en Terra Santa i donar resposta a les persones en situació de vulnerabilitat. Les actuacions de cooperació fraterna es donen en el marc de la confederació internacional de Cáritas. A través d’aquesta col·laboració, s’han desenvolupat programes d’atenció a la salut, assistència psicosocial, seguretat alimentària i promoció de mitjans de vida.

, ,

Desplaça cap amunt