Assassinat a Colòmbia el líder social Javier Gámez Hinojosa

L’organització Atelier alerta de la importància i la gran preocupació que susciten els fets esdevinguts i rebutgen les alarmants xifres d’assassinats de líders rurals, socials i comunitaris a Colòmbia.

L’organització de cooperació internacional ATELIER d’Espanya, lamenta i rebutja l’assassinat del líder social Javier Gámez Hinojosa, ocorregut en la nit del 13 de desembre de 2022 a la porta del seu domicili. Javier Gámez era integrant de l’Associació AGROIN – AGROFIQUE situada en el corregiment de la Junta del municipi de Sant Joan del Cessar, en el departament de La Guajira (Colòmbia) i membre de la Junta Directiva de la Federació Nacional de conreadors, artesans i processadors del fique -FENALFIQUE.-.

Des d’Espanya, ens solidaritzem amb la seua família, amb la seua comunitat, amb persones amigues i reunides a Javier i amb tot el gremi fiquero. Igualment ens sumem al comunicat a l’opinió pública emés per la Junta Directiva de FENALFIQUE, com a organització sòcia i aliada de Atelier amb qui treballem en el suport al sector fiquero de Colòmbia.

Com a organització internacional veiem amb gran preocupació els fets esdevinguts i rebutgem les alarmants xifres d’assassinats de líders rurals, socials i comunitaris a Colòmbia. Al seu torn, confiem que les autoritats locals, regionals i nacionals, prenguen les mesures necessàries per a avançar una investigació que permeta identificar promptament als responsables materials i intel·lectuals de l’assassinat de Javier Gámez Hinojosa i als qui ha de ser aplicada la sanció penal corresponent.

 

Fem una crida a la comunitat internacional per a continuar acompanyant la vida en els territoris de Colòmbia i el procés de pau al país, especialment des del suport a la labor col·lectiva de les organitzacions i el treball dels i les líders socials.

Desplaça cap amunt