Allibera’t del Gènere, nova cançó sobre els drets sexuals i drets reproductius d’un grup de joves de València

La cançó i el videoclip són el resultat del treball de tretze joves de València participants en el projecte “Del reconeixement a la mobilització transformadora del dret a la salut. Dinamització juvenil per a l’equitat en la diversitat a través de l’aprenentatge en acció. Fase II”.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per Farmamundi i l’Associació per a la Cooperació entre Comunitats (ACOEC), i finançada per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València.

Des d’el mes d’octubre passat aquest grup de joves ha participat en un procés de formació teoricopràctic entorn del dret a la salut, l’equitat de gènere i els drets sexuals i drets reproductius des d’un enfocament intercultural. Aquesta formació els ha permés conéixer, debatre i reflexionar sobre aquests temes a través de metodologies
artístiques, experiencials i participatives.

Música com a fórmula reivindicativa

El resultat? Aquest increïble videoclip amb lletres tan reivindicatives escrites pel propi grup de joves i que dona veu a les seues vivències, reflexions i reivindicacions sobre els drets sexuals i drets reproductius, i que a més contribueix a enfortir el seu paper com a agents de canvi per a transformar la seua realitat social.

“Una vegada assumit el contingut, van viure un procés creatiu per a fer difusió de tot l’aprés mitjançant l’ús de metodologies artístiques i audiovisuals: vídeo, música y fotografía. Per a això, van crear la música i la lletra de la cançó Allibera’t del Gènere, en la qual expressen i resum la seua visió crítica sobre la formació sobre salut sexual i afectiva que han rebut al llarg de la seua vida, i com des de les seues experiències personals poden transformar en positiu els seus entorns”, ens explica Ana Santos Campelo, tècnica Educació per al Desenvolupament de Farmamundi a la Comunitat Valenciana.

Actualment, el grup de joves es troba en la fase de socialització dels seus aprenentatges i experiències a través d’una sèrie de tallers entre iguals amb altres joves de la Ciutat de València. En aquests tallers, el grup presentarà els seus propis projectes artístics, convertint-se així en dinamitzadores i protagonistes d’un procés de sensibilització juvenil sobre els drets sexuals i drets reproductius des dels enfocaments de gènere i interculturalitat.

Podeu descarregar-vos la cançó punxant ací.

,

Scroll to Top