Així és la nova Ordre de Bases que regularà la concessió de subvencions per a projectes de cooperació al Desenvolupament

Després de més de dos anys d’intens treball conjunt entre les ONGD i la Generalitat Valenciana, es publica una ordre que porta importants avanços per a facilitar la gestió dels projectes de cooperació.

GVA Cooperación

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar el divendres l’Ordre 2/2021, de 26 de maig, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s’estableixen les bases reguladores i el procediment de concessió de subvencions en matèria de cooperació internacional al desenvolupament.

Es tracta d’una Ordre en la qual hem estat treballant conjuntament les ONGD valencianes i la Direcció General de Cooperació durant més de dos anys. El seu objectiu és adequar la normativa a la realitat dels projectes, reduir la càrrega burocràtica en la tramitació de les subvencions i facilitar la gestió dels projectes que duen a terme les ONGD valencianes a tot el món per a reduir la pobresa i la desigualtat, i impulsar el respecte dels drets humans de les poblacions més excloses.

Novetats

Entre les principals novetats i avanços de l’ordre de bases es troba que per primera vegada en la història de la cooperació en la Comunitat Valenciana la Generalitat podrà finançar fins al 100% del cost dels projectes, seguint la línia de les principals Administracions Públiques a Espanya.

A més, s’introdueixen altres avanços com una nova modalitat d’intervencions de caràcter anual per a projectes en països que poden no ser prioritaris per a l’Administració, però en els quals treballen les ONGD valencianes a causa del seu context d’alta vulnerabilitat, una iniciativa que pretén adaptar-se a la singularitat de les ONGD que treballen sobre el terreny.

També s’han ampliat alguns de les despeses subvencionables, i s’han inclòs mesures per a agilitar la gestió dels procediments i simplificar la documentació administrativa necessària per a accedir a les ajudes.

Agraïment

Des de la Coordinadora Valenciana d’ONGD ens congratulem d’aquests avanços, que recullen moltes de les demandes que porta anys plantejant el sector, i agraïm el compromís i el treball conjunt de l’Administració, les ONGD i altres agents de la cooperació que han participat en l’elaboració de propostes per a millorar la qualitat i l’eficàcia de la cooperació valenciana.

Pots consultar el text de l’Ordre de Bases en aquest enllaç.

En l’àrea de legislació del nostre web pots trobar tota la normativa d’aplicació en el nostre sector.

,

Desplaça cap amunt