ACNUR amplia la seua resposta a les catastròfiques inundacions al Pakistan

Uns 33 milions de persones s’han vist afectades per les pluges monsòniques torrencials i inundacions que durant setmanes han colpejat nombroses regions, causant la mort a més de 1.100 persones, deixant prop de 1.600 ferits i provocant una devastació que no s’havia vist en dècades.

ACNUR, l’Agència de l’ONU per als Refugiats, està mobilitzant recursos i personal per a ampliar la seua assistència al Pakistan en suport de les comunitats locals i les persones refugiades que viuen en àrees devastades per les catastròfiques inundacions.

El personal d’ACNUR al Pakistan ha indicat que el nivell de devastació al qual s’enfronta la població és inimaginable. Moltes persones afectades estan vivint a la intempèrie esperant ajuda, mentre les autoritats locals i la comunitat humanitària s’afanyen per a portar assistència a més persones. Altres persones es concentren en campaments o han trobat recer en cases de famílies locals.

Uns 33 milions de persones s’han vist afectades per les pluges monsòniques torrencials i inundacions que durant setmanes han colpejat nombroses regions, causant la mort a més de 1.100 persones, deixant prop de 1.600 ferits i provocant una devastació que no s’havia vist en dècades.

En col·laboració amb les autoritats del Pakistan encarregades de la gestió de catàstrofes, ACNUR està distribuint de manera urgent milers de tendes de campanya, així com mantes, lones plàstiques aïllants, poals i altres articles domèstics de primera necessitat a les províncies de Khyber Pakhtunkwa i Baluchistán, greument afectades, en les quals ACNUR ja ha distribuït 10.000 botigues i altres articles de primera necessitat. Així mateix, s’està enviant ajuda a les àrees afectades per les inundacions a la província meridional de Sindh. ACNUR té previst ajudar a 50.000 famílies en les àrees més afectades amb més d’un milió de materials d’emergència.

Habitatges i cultius afectats

Prop de 300.000 cases han quedat completament destruïdes i més de 650.000 han patit danys per les pluges i les inundacions. Els mitjans de vida s’han vist delmats perquè els cultius han sigut arrasats -prop de 100.000 hectàrees s’han vist afectades- i uns 735.000 caps de bestiar han perit. Les pluges monsòniques i el desglaç dels glacials també han danyat les infraestructures de comunicacions i la xarxa de carreteres.

Les persones afectades han comptat al personal d’ACNUR les traumàtiques i esborronadores situacions que van experimentar quan les pluges i les inundacions es van emportar per davant les seues possessions en qüestió de minuts. Els qui van poder, es van afanyar a posar-se fora de perill en zones més elevades sense poder rescatar les seues pertinences.

L’allotjament, aigua potable i menjar estan entre les necessitats més urgents després de les inundacions.

En el marc dels esforços humanitaris de l’ONU, ACNUR ha estat realitzant avaluacions ràpides de les necessitats, liderades pel govern amb el suport de l’ONU. ACNUR està mobilitzant personal nacional femení per a garantir que el suport arribe a dones i xiquets de les poblacions afectades per les inundacions.

País d’acolliment

el Pakistan i la seua població porten acollint a milions de refugiats afganesos des de fa més de quatre dècades, amb al voltant de 1,3 milions registrats actualment al país. L’assistència d’ACNUR és una mostra de solidaritat amb el país i la seua població. Més de 420.000 persones refugiades afganeses conviuen amb les seues generoses comunitats d’acolliment en les zones del Pakistan més afectades per les inundacions, incloses les províncies de Sindh, Baluchistán i Khyber Pakhtunkwa.

Al mateix temps que ACNUR està mobilitzant el material humanitari amb què comptava en els seus magatzems al país, originàriament destinat a les operacions en favor de les persones refugiades afganeses i les comunitats d’acolliment, també està enviant més assistència d’emergència des dels seus magatzems regionals en Termez (Uzbekistan) i està remenant altres opcions. S’han proporcionat material d’emergència a les autoritats del Pakistan responsables de la gestió de catàstrofes per a la seua distribució de manera coordinada.

Encara que els primers resultats de la crida llançada dimarts passat són molt encoratjadors, es necessita molta més ajuda per a fer costat al Pakistan a superar aquesta catàstrofe.

Accedeix al portal sobre la resposta d’ACNUR a les inundacions al Pakistan.

,

Desplaça cap amunt