Acció contra la Fam manté actives les seues activitats a Níger, pese al colp d’estat

L’organització alerta que la població a Níger viu la seua pitjor crisi en l’última dècada

 

Acció contra la Fam alerta que la població a Níger viu la seua pitjor crisi en l’última dècada, amb 4,3 milions de persones que necessiten suport humanitari, la majoria dones, xiquets i xiquetes. Per això, les activitats d’Acció contra la Fam, present a Níger des de 1997, es mantenen actives en un país que ja acusa freqüents talls d’electricitat, falta de combustible, inflació dels preus i falta d’efectiu en el sistema bancari, així com dificultats cada vegada majors amb les connexions telefòniques des del colp d’estat del passat 26 de juliol.

Les activitats de l’organització continuen en un període especialment sensible, quan la malnutrició infantil augmenta i hi ha una alta necessitat que les intervencions de l’organització no es paralitzen. Alguns treballadors d’Acció contra la Fam han sigut repatriats per motius de seguretat, però continuen les funcions del personal local i a través del treball remot.

Aquests esdeveniments ocorren quan el país passa per la seua pitjor crisi en una dècada, agreujada recentment per una estació de pluges tardana i llargs períodes en els quals es van intercalar sequera i inundacions.

Perspectiva holística

Per això, Acció contra la Fam treballa per a atallar aquesta crisi des d’una perspectiva holística: enfocant-se en aigua, sanejament i higiene; seguretat alimentària i mitjans de vida, així com nutrició i salut. D’una banda, els nostres equips s’han centrat en millorar l’accés a atenció primària, salut sexual i reproductiva i a previndre la desnutrició infantil i, per un altre, han construït pous per a democratitzar l’accés a l’aigua potable, han rehabilitat latrines i han distribuït aliments, kits de llavors i diners en efectiu a persones vulnerables en períodes d’escassetat.

, , ,

Desplaça cap amunt