A Ucraïna al cap d’un any de guerra la necessitat més urgent és la pau

Voluntaris de la Fundació Junts Per la Vida estan durant aquesta setmana a Ucraïna en complir-se un any de guerra, i des d’allí fan un balanç de la situació del país durant aquest temps d’invasió

 

Voluntaris de la Fundació Juntos por la Vida estan durant aquesta setmana a Ucraïna en complir-se un any de guerra, i des d’allí fan un balanç de la situació del país durant aquest temps d’invasió: com ha canviat el país en aquest any, les preocupacions de la població, i les necessitats actuals. Segons l’ONG valenciana la necessitat mes urgent en aquest moment és la Pau.

Junts per la Vida es troba aquests dies en Irpin i Bucha, dos de les poblacions mes afectades pels bombardejos fa un any. Allí han desplaçat un equip mòbil d’energia per a donar servei a la població que es veu afectada pels contínuos talles de subministrament elèctric. Aquesta setmana han posat en marxa aquest equip que itinerarà pels barris d’aquestes dues ciutats. També continuen distribuint generadors elèctrics entre les famílies mes necessitades, així com estufes de gas i llenya amb les quals poden calfar-se i cuinar. Són recursos molt necessaris en aquest hivern en el qual s’aconsegueixen fins a 20 graus sota zero.

L’ONG, juntament amb l’associació que col·labora com a contrapart local, també està distribuint ajuda humanitària en el centre de desplaçats que està obert en Irpin i al qual acudeixen cada dia persones necessitades d’aliments, roba i tot tipus d’ajuda. A més, han portat medicines i material sanitari a un centre hospitalari.

Juntos por la vida porta viatjant i treballant en aquesta zona des de fa més de 20 anys i: “Hem ajudat a molts xiquets i xiquetes, els hem vist créixer com a joves i adults i construir les seues vides ací”, afirma des d’Ucraïna Clara Arnal, presidenta i voluntària de Juntos por la vida.

“Des que va començar la guerra fa un any hem traslladat a Espanya a la Comunitat Valenciana a molts joves que fugien d’ací, mares amb fills d’ací de Irpin, d’aquesta zona. Molts d’ells han tornat, perquè volen seguir amb les seues vides i tindre un futur”, explica Arnal.

D’altra banda, afig: ” La nostra preocupació ara és el fred i per això hem portat ajuda per a ajudar-los a combatre’l. Ens reunim amb ells, i en general tot el que volem és que tot es comence a reconstruir, igual que fa falta que es reconstruïsquen els edificis que ara encara estan destruïts. I que de la mateixa forma es puguen reconstruir les vides.”

“Després d’enguany hem vist com es van reconstruint moltes zones de les ciutats, la gent vol anar tornant a una certa normalitat dins de la situació de guerra, perquè volen i necessiten seguir amb les seues vides, i s’han adaptat de manera estranya a aquesta realitat, perquè tenen una gran capacitat de resistència i ganes de tirar avant. I conviuen cada dia amb les alarmes que sonen en qualsevol moment, encara que continuen tenint por cada dia”, assenyala Clara Arnal.

“Nosaltres continuarem treballant, portant mes ajuda humanitària, fent costat al poble ucraïnés amb tota mena d’ajuda i ateses les necessitats que continuen tenint. Però el que volem tots és que s’acabe l’atrocitat de la guerra.
El nostre missatge després d’aquest any de guerra és que arribe la PAU, aqueixa és la necessitat mes urgent” conclou Clara Arnal.

,

Desplaça cap amunt