425 persones refugiades a València amb Junts per la Vida

Aquest diumenge han arribat a València mes famílies ucraïneses que fugen de la guerra del seu país, el trasllat del qual ha organitzat la Fundació Junts per la Vida, dins de la campanya d’emergència a Ucraïna que està duent a terme.

La Fundació Junts per la Vida, que està treballant a la frontera de Polònia amb Ucraïna en l’atenció a persones que arriben fugint de la guerra, i el seu posterior trasllat a València, ha volgut aclarir i incidir que en cap cas s’estan traslladant a menors sols no acompanyats. Totes les persones traslladades formen part de nuclis familiars i els menors sempre van acompanyats per algun familiar o tutor.

Les famílies que es traslladen tenen algun tipus de vincle amb València (familiars o amics) o un altre tipus de vincle. A la seua arribada a València, l’ONG gestiona el seu acolliment amb famílies o se’ls facilita un altre tipus d’allotjament.

Noves arribades

Passades les 9 del matí arribava al convent de Santo Domingo de Torrent (València) un autobús amb 57 persones, que ha sigut noliejat per l’empresari valencià Juan Manuel Baixauli de manera solidària per a l’ONG valenciana. De nou les abraçades, les llàgrimes i l’emoció rebien a les persones que arribaven després de dos dies de viatge des de la frontera de Polònia amb Ucraïna.

Com en altres ocasions Junts per la Vida ha gestionat i organitzat l’allotjament de totes les persones de 16 nuclis familiars que han arribat; 11 persones es dirigiran a Saragossa on seran acollides per famílies, 7 persones s’han allotjat en el convent Dominics i que seran acollits també per famílies, i la majoria han sigut acollides per famílies valencianes pel vincle de l’ONG pels seus programes d’acolliment a l’estiu.

Així és el cas d’Irina, de 23 anys, que ha arribat en l’autobús amb la seua filla de 6 anys. La seua família d’acolliment li estava esperant i s’han fos en una abraçada. Irina estava vivint a Espanya des que tenia 6 anys i feia 7 que no venia. A Ucraïna viu en Irpen, ciutat prop de Kíev que ha sigut bombardeja. “Ha sigut horrible, van vindre tancs, vam estar 10 dies en un búnquer perquè no es podia eixir al carrer. S’han quedat allí, el meu pare perquè no ha pogut eixir, i més família”. Irina explicava que la seua filla li pregunta què està passant, però no sap com explicar-li-ho. Se sent ja tranquil·la per estar amb la seua família espanyola, igual que afirma Araceli, la seua mare d’acolliment, que emocionada diu que la considera una filla .

En una situació similar arribava Ania de 20 anys, que també va començar a vindre de xiqueta a València i ara d’adulta ha tornat amb la seua filla de 2 anys “que no entén el que passa”. La seua mare d’acolliment, Conchín, que l’ha rebuda amb llàgrimes, contava que “quan ens hem assabentat d’això, hem fet tot el possible per a poder portar-la i traure-la d’aquell infern”.

Riscos per a les persones refugiades

El vicepresident de l’ONG Junts per la Vida, Jesús Rodríguez alertava una vegada del risc de refugiats que volen vindre a Espanya en vehicles particulars que els ofereixen desconeguts. “O es fa adequadament o pot generar molts problemes”. El vicepresident afirma que la *ong continuarà travant en terreny i amb els traslladats fins a aconseguir traure mes persones de Ivankiv, on hi ha moltes famílies vinculades amb Junts per la Vida.

L’empresari valencià Juan Manuel Baixauli, president de Consultia Business Travel, afirmava el seu compromís per a “rescatar a les persones, i per això l’estem fent”.

Cinqué autobús

El d’aquest diumenge era el cinqué autobús que arribava en aquesta setmana, organitzat per Junts per la Vida.

Al voltant de la pròxima mitjanit arribarà una caravana de furgonetes de l’EMT de València, que porta 23 persones refugiades d’Ucraïna, el trasllat de les quals també ha organitzat Junts per la Vida. L’arribada serà també al convent de Santo Domingo de Torrent.

Amb aquests nous trasllats, Junts per la Vida ja ha trasllat ja a 425 refugiats en autobusos i l’avió que arribava aquest dissabte. En els pròxims dies l’ONG continuarà amb mes trasllats a València.

La Fundació Junts per la Vida és l’únicaONG espanyola que està treballant a la ciutat polonesa de Pzremysl, prop de la frontera amb Ucraïna on passen cada dia milers de persones fugint de la guerra d’Ucraïna. Un equip de voluntaris està realitzant ajuda d’emergència i humanitària als refugiats i organitzant el seu trasllat a València.

Donacions econòmiques

La Fundació Junts per la Vida de la Comunitat Valenciana està rebent donacions en el seu web www.juntosporlavida.org o en el número de compte ÉS 9121002967810200042107 per a poder sufragar les despeses de tot l’operatiu. ja que només disposa dels fons de la pròpia *ong i aportacions particulars.

, , ,

Desplaça cap amunt