Signem un conveni amb l’Ajuntament d’Elx per a impulsar activitats conjuntes en l’àmbit de la cooperació

Col·laborarem amb l’Ajuntament per a reforçar el teixit associatiu il·licità i sensibilitzar sobre les causes de la pobresa i la desigualtat.

Imagen del acto de firma del Convenio entre la Coordinadora Valenciana de ONGD y el Ayuntamiento de Elche

La Coordinadora Valenciana d’ONGD i l’Ajuntament d’Elx hem signat per primera vegada un conveni de col·laboració per a donar suport al treball de les ONGD il·licitanes de l’àmbit de la cooperació internacional i impulsar conjuntament accions educatives i de sensibilització en el municipi. En l’acte, que ha tingut lloc a la sala del Consell del propi Ajuntament, han participat la tinenta d’alcalde de cooperació al Desenvolupament d’Elx, María Dolores Galiana Pérez, i la representant de la Coordinadora a la província d’Alacant, Paloma Jiménez.

El conveni suposa un pas endavant en l’impuls de les relacions entre totes dues institucions, que es comprometen a col·laborar per a reforçar les capacitats del teixit associatiu d’Elx, millorar la seua eficàcia i l’aprofitament dels recursos disponibles. Aquesta col·laboració es durà a terme mitjançant actuacions d’informació, formació i assessorament en matèria de cooperació al desenvolupament.

Sensibilització enfront de la pobresa

Les actuacions educatives i de sensibilització, per part seua, estaran destinades a formar i conscienciar a la ciutadania sobre l’abast i les causes de la pobresa, la desigualtat, la vulneració dels drets humans i la degradació de la naturalesa a nivell global, per a contribuir al seu major compromís i participació.

“Aquest tipus de convenis de col·laboració són més necessaris que mai, i l’estem veient clarament amb la pandèmia que ens afecta ací i en tot el planeta. La COVID-19 està desemmascarant la fragilitat i la desigualtat de les nostres societats, però també que la solidaritat i la cooperació són actituds i eines essencials sense les quals no podem superar els grans problemes que ens afecten com a humanitat. Des d’Elx també impulsarem aqueix treball i aqueixos valors”, ha explicat la portaveu de la Coordinadora.

A la ciutat d’Elx, hi ha actualment 34 ONGD registrades en el Consell Local que treballen en l’àmbit de la cooperació. En total, en tota la Comunitat Valenciana, 96 ONGD estan agrupades dins de la Coordinadora, entitats que treballen per l’erradicació de la pobresa i la protecció dels drets humans als països amb menys recursos.

, ,

Comments are closed.

Scroll to Top