Pobresa Zero se adhiere a la convocatoria de Manifestaciones del 21 de diciembre “NO mes retalls de Llum, pensions públiques i dignes”

Hacemos un llamamiento a las personas y organizaciones a participar el Miércoles 21 de diciembre a las 18:30 h. en Puerta de Iberdrola en Alicante y a las 19 h. en pl. María Agustina en Castellón y a las 19 h. pl. Sant Agustí de Valencia a la convocatoria de Manifestación “NO mes retalls de Llum, pensions públiques i dignes”. Resto de convocatorias consultar.

Pobresa Zero se adhiere a la convocatoria de Manifestación del 21 de diciembre “NO mes retalls de Llum, pensions públiques i dignes”

MOVILIZACIÓN CONTRA LA POBREZA ENERGÉTICA Y LOS ABUSOS DE LAS ELÉCTRICAS: #NoMásCortesDeLuz

VALENCIA

  • 19 h Punto de encuentro: Puerta de Iberdrola en Alicante (c/ Calderón de la Barca,).

CASTELLON

  • 19 h Punto de encuentro: Plaza María Agustina — 19.00 h — Manifestación

ALICANTE

  • 18’30 h Punto de encuentro: Puerta de Iberdrola en Alicante (c/ Calderón de la Barca,).

Elche
Plaça de Baix — 19.30 h — Concentración

Torrevieja
Calle Orihuela (junto a Iberdrola — 20.00 h — Concentración

Convocan: Diversos movimientos sociales.


PEL DRET A UNA VIDA DIGNA (Comunicat final mani)

València, 21 Desembre 2016

Estem ací per a denunciar la indignitat que suposa per a qualsevol persona una pensió insuficient o mancar dels subministraments bàsics d'aigua, llum o gas; és una mostra més de la pobresa més profunda amb la qual els poders econòmics i financers i els seus polítics sequaços pretenen sotmetre'ns.
Denunciem que eixes pensions insuficients després de tota una vida de treball i que eixa pobresa energètica, que ens deixa totalment desvalguts, tenen causes comunes, ja que són conseqüència del fet que serveis essencials que haurien de ser públics estan en mans privades, que solament cerquen beneficis econòmics immediats. Mentre que no aconseguim que aquests serveis vitals siguen públics, i no deixarem de lluitar per a aconseguir-ho, hem de forçar i obligar al Govern a no ser la cara B de les empreses especuladores, hem d'exigir al Govern que complisca amb alguns dels seus deures mínims amb la ciutadania, entre els quals estan tallar d'arrel els abusos, garantir el subministrament d'aigua, llum, gas i internet a les famílies vulnerables i regular una tarifa social.
Entenem que les persones no han de ser tractades com a agents econòmics, sinó com el que són, persones portadores de drets inalienables, entre els quals està el dret a una vida digna. És per açò que una societat que aspira a ser justa té el deure ineludible de fer front a la pobresa en totes les seues facetes i de perseguir amb il·lusió que les persones majors gaudisquen d'unes pensions públiques i dignes que tenen més que merescudes, ja que se les han guanyat amb el treball de tota una vida.
No té sentit que 7 milions de persones tinguen dificultats per a pagar el subministrament de llum elèctrica o que 5 milions no puguen calfar-se de forma adequada. Tenim dret a un ús i consum responsable d'energia i, a més, tenim el convenciment que disposem de la tecnologia adequada i dels recursos suficients per a satisfer les necessitats bàsiques d'una immensa majoria social, amb respostes més barates i eficients, revertint l'impost al Sol.
A més, ens uneix la convicció que un sistema públic de pensions just i eficient requereix d'una reforma fiscal justa i progressiva, i d'una voluntat política clara a favor d'una redistribució de la riquesa que redunde en el benefici de tota la societat, especialment dels sectors més desfavorits, per a contribuir al compliment dels drets humans, concretament del dret a una vida digna que tenim totes les persones. En aquest sentit, recordem que és obligació de les administracions i poders públics complir i fer complir eixos drets humans per sobre de qualsevol altra consideració.
Estem ací avui per a reivindicar l'eliminació de la pobresa energètica i per unes pensions públiques i dignes, però comuniquem que és la nostra voluntat i el nostre desig tornar a fer-ho prompte, des del pròxim mes de gener, de forma unitària i des del nostre país, per a aconseguir el compliment integral de tots els drets humans que veiem atònits com són vulnerats cada dia: salut, educació, habitatge, atenció a discapacitats i menors, defensa de les dones i de les persones immigrants, renda bàsica…

No Ens n'anem: tornarem sempre, perquè estem ací per a quedar-nos!

Les organitzacions que donen suport a aquesta manifestació són les següents:

PLATAFORMES UNITÀRIAS

Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH)-València

Ecologistes en Acció

Assemblea per les Llibertats i contra la Repressio-València Sense Mordassa

Plataforma por un Nuevo Modelo Energético

Marchas de la Dignidad

Iaioflautes València,

Plataforma pel Dret a Decidir PV.

Pobresa Zero

Stop Desahucios

PAH Paterna

Valencia Ecológica

ATTAC

FACUA

ORGANITZACIONS

Intersindical Valenciana

Comisiones Obreras (CC OO)

Unión General de Trabajadores (UGT)

Unión Sindical Obrera (USO)

Confederación General del Trabajo (CGT)

Frente Cívico Somos Mayoría (FCSM)

Podemos

València en Comú (VALC)

Compromís Sectorial Benestar social

Esquerra Unida del País Valenciá

Acontracorrent

Espai Alternatiu

15M València- València en Peu

Desplaça cap amunt