Pobresa Zero rep la Menció Colibrí 2016 de la Fundació Horta Sud pel seu treball en la lluita contra la pobresa i la desigualtat social

La Fundació Horta Sud ha guardonat enguany amb la Menció Colibrí a Pobresa Zero, pel seu treball en la mobilització contra la desigualtat social i per la conscienciació en la lluita contra la pobresa. La Menció distingeix les organitzacions que destaquen per la seua defensa, promoció i realització de programes que fomenten i defensen els Drets Humans i els Valors.

Font: Fundació l´Horta Sud


Pobresa Zero rep la Menció Colibrí 2016 de la Fundació Horta Sud pel seu treball en la lluita contra la pobresa i la desigualtat social

La Fundació Horta Sud ha guardonat enguany amb la Menció Colibrí a Pobresa Zero, pel seu treball en la mobilització contra la desigualtat social i per la conscienciació en la lluita contra la pobresa. La Menció Colibrí distingeix les organitzacions que destaquen per la seua defensa, promoció i realització de programes que fomenten i defensen els Drets Humans i els Valors.

Amb la Menció Colibrí la Fundació Horta Sud vol visibilitzar a les associacions i col·lectius que han assumit la responsabilitat i el compromís de construir una societat més justa per a tots, permetent que millore la vida de les persones. Per això, segons Alfred Domínguez, President de la Fundació Horta Sud, es tan important “donar a conèixer i valorar les iniciatives orientades al canvi però, sobretot, parlar de les persones que les porten endavant, treballant solidària i col·lectivament pels altres i que, en temps d'incertesa ens apropa i ens fa sentir més humans i millors”

Pobresa Zero

Amb la Menció Colibrí la Fundació Horta Sud vol agrair i significar el treball realitzat per Pobresa Zero, moviment estatal, organitzat per la Coordinadora de ONG per al Desenvolupament Espanya, que pretén implicar a tots els sectors de la societat civil en la lluita contra les causes de la pobresa i de la desigualtat d'una forma urgent, definitiva i eficaç.

El portaveu Carles Xavier López ha declarat: “Estem molt agraïts a la Fundació L´Horta Sud per la Menció Colibrí que reconeix en Pobresa Zero el treball col·lectiu de lluita contra la pobresa i exigència per la justícia de molt diferents organitzacions i plataformes” i ha concluit: “reconeixements com la Menció Colibri ens anima a seguir exigint que Les persones primer, per que és urgent canviar aquest injust sistema que continua fent que més de 1.000 milions de persones viuen en l'extrema pobresa en el món, que 1 de cada 3 persones en la nostra comunitat i en l´estat espanyol, visquin en risc de pobresa i exclusió social”.

A la Comunitat Valenciana Pobresa Zero està integrada per 176 organitzacions ciutadanes amb diferents interessos, però totes implicades i compromeses en la lluita contra la pobresa i la seua eradicació.

Pobresa Zero apel·la a la societat civil perquè es mobilitze i pressione als líders polítics perquè complisquen amb les seues promeses i compromisos d'eradicació de la pobresa i la desigualtat en el món, i per a que complisquen amb les obligacions de Drets Humans–civils, polítics, econòmics, socials, culturals, mediambientals.

Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana, la Plataforma Pobresa Zero va ser impulsada en 2005 per la Coordinadora Valenciana d'Organitzacions no Governamentals per al Desenvolupament, de la qual formen part 91 organitzacions. Pobresa Zero va crear-se poc després i ha aconseguit prop del 40% de les signatures arreplegades a Espanya.

A més, hi ha iniciatives locals a La Safor, Algemesí i a Elda-Petrer, en almenys 30 municipis més de la Comunitat Valenciana s'organitzen activitats de Pobresa Zero i en 48 centres educatius es reparteix informació de la Campanya i s'organitzen activitats.

Desplaça cap amunt