Pobresa Zero en València

Ací pots vore imatges, vídeos, resums i notícies dels actes que organitzà Pobresa Zero en octubre de 2015 a la ciutat de València: concerts, manifestació multitudinària, actes simbòlics, conferències, deplegament de bandes blanques..

VALÈNCIA

L'acte central a la ciutat de València fou la manifestació “LES PERSONES PRIMER, EXIGIM GOVERNS RESPONSABLES AMB ELS DRETS HUMANS” que va eixir des del Parterre i acabà en la plaça de la Verge amb la lectura del manifest de Pobresa Zero i l'actuació d'Herba Negra. La convocatòria va aconseguir que més de 2.500 persones recorregueren els carrers de València contra la pobresa.


La nit anterior es va celebrar la Nit Solidària Pobresa Zero 2015 al Teatre Principal de València. Sota la frase d'Ovidi Montllor “Perquè tot és de tots!” els assistents van poder gaudir de música, humor i tradicions valencianes com la muixeranga. La nit del divendres 16 van passar per l'escenari del Principal Toti Soler i Gemma Humet, Meritxell Gené, El Cifu, Amàlia Garrigós, Eugeni Alemany, Guiem Soldevila, Batucada Borumbaia, etc.

Aquell mateix dia al matí es va realitzar un acte simbòlic enfront de la Delegació de Govern. Es va utilitzar la frase#DESALAMBRANDODERECHOS per a reclamar major compromís amb els drets humans i la lluita per l'eradicació de la pobresa.


D'altra banda, durant les últimes setmanes d'octubre s'ha portat a terme el Festival de Benvinguda de la Universitat de València, que participa amb la campanya de Pobresa Zero. Els ingressos recaptats a través de la venda de les entrades dels concerts estan destinats a la iniciativa valenciana de Pobresa Zero. Aquest any ha comptat amb les actuacions de Maria Rodés, El Cifu, Anni B Sweet, Aspencat, Ana Tijoux, Sidonie, Dusty Shoes, Best on the road, León Benavente i Flipping Colours.El dimarts 13 es va desplegar la banda blanca de Pobresa Zero com a símbol de la lluita contra la pobresa en

l'Ajuntament de València,el Palau de la Generalitat,

la Diputació de València

i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.


El dia 15 d'octubre es va portar a terme el desplegament de pancarta “banda blanca” en l'Església de Santa Catalina com a símbol internacional de la lluita contra la pobresa. Eucaristia contra la pobresa i lectura del manifest. Aquest acte va ser organitzat per Càritas Diocesana València, Mans Unides i Confer.


A més dels actes simbòlics i reivindicatius es van realitzar també diverses conferències estretament relaciones amb la pobresa i la desigualtat. En la ciutat de València el dia 7 es va presentar l'informe FOESSA: Desigualtat, pobresa i exclusió: vulneració dels drets en el Nord i en el Sud amb Enrique Lluch i Cristina Ramón i moderat per Antonio Ariño a l'Aula Magna de la Nau UV.

El 13 d'octubre l'Aula Magna de la Nau va acollir la Conferència “El segrest corporatiu de la Democràcia” amb Susan George de CAMPANYA NO Al TTIP. El dia següent en la Biblioteca del Campus Tarongers (Universitat de València) en el marc de la Nau Gran, va tindre lloc la conferència “Les relacions solidàries” amb Cristina Ramón.Repercusió en els mitjans de comunicació:

TVE: Informativo Comunitat Valenciana (Ver desde el minuto 09:15)

RTVE: Miles de personas se manifiestan por toda España contra la pobreza y el TTIP

CADENA SER: Promesas incumplidas

VALENCIA NOTICIAS: Cientos de personas se manifiestan en el Día Internacional por la Erradicación de la Pobreza

EUROPA PRESS: Centenares de manifestantes exigen en las calles “una justa redistribución de la riqueza”

LEVANTE CASTELLÓN: “Pobresa Zero” pide gobiernos con “justicia social”

VILAWEB: Ontinyent per la Pobresa Zero

EL PAÍS: La lucha contra la pobreza moviliza a cientos de personas en Valencia

LEVANTE: Más de 2.000 almas contra la pobreza / ALBUM DE FOTOS

LAS PROVINCIAS: Más de mil personas piden «Pobreza Zero» en Valencia

LA VANGUARDIA: Ciudadanos piden en Valencia erradicar la pobreza y cuidar la dignidad humana

20 MINUTOS: Centenares de manifestantes exigen en las calles “una justa redistribución de la riqueza”

20 MINUTOS: Aspencat, Sidonie, León Benavente, Anni B Sweet y Eugeni Alemany, en el Festival de Benvinguda de la UV

EL PERIODIC: En marcha el Festival de Benvinguda en la Universitat, con música, teatro, cine, arte público y solidaridad

MONDOSONORO: Festa de Benvinguda Universitarios al poder

Desplaça cap amunt