Nou espai solidari, social, cultural i creatiu de Juntos por la Vida a València

S’inaugura aquest dijous 8 de Juny i es confeccionarà al carrer un mural-xarxa per la Pau a Ucraïna amb participació ciutadana

El Espai solidària de la Fundació Juntos por la Vida a València canvia d’ubicació; ens traslladem a un nou espai al carrer Alacant, 27. El local, que és la nova seu oficial de l’ONG, oferirà mes espai i millor ubicació per a totes les activitats i serveis que realitza l’entitat. Aquest dijous 8 de Juny s’inaugura aquest nou espai de trobada, solidaritat, sostenibilitat, creativitat, i suport cultural i artístic. Amb motiu de la inauguració realitzem un mural-xarxa col·laboratiu en el qual cada persona podrà participar amb un llaç de tela reciclada envoltant la paraula PAU en el centre. La xarxa està instal·lada al carrer enfront del local de la ONG per a la participació ciutadana.

En els últims cinc anys el Espai Solidària de Juntos por la Vida s’ha constituït com un punt cultural i de trobada de referència. Ha sigut una botiga solidària des de l’any 2017 al carrer Buenos Aires, en el barri de Ruzafa de València. Durant la pandèmia del COVID es va convertir en banc d’aliments, oferint menjar i altres productes a mes de 400 famílies de valència que tenien necessitats a causa de la crisi social i sanitària. Poc després es va obrir en el mateix carrer un segon espai; un taller de costura creativa i un punt cultural. Ara ens unifiquem en un nou i únic espai de mes de 600 metres quadrats que tindrà tres áreas:

Botiga vintage

Amb roba i complements de segona mà, procedent de donacions .Els beneficis de les vendes es destinen a finançar els projectes de cooperació al desenvolupament que Junts per la Vida du a terme a Benín (África) en educació a la infància i apoderament de les dones.

Taller creatiu

Espai de creació i confecció, de peces noves, o per a transformar unes altres. Ací es realitza el projecte “Inclusió entre teles”, on dones en risc d’exclusió de la ciutat de València comparteixen espai, classes i aprenentatge amb altres alumnes que amb les seues donacions també contribueixen al fet que es financen els projectes de la fundació en África,

Atenció a dones ucraïneses

Punt de trobada d’atenció a dones ucraïneses refugiades per la guerra, on es realitzaran classes d’espanyol, i tallers . Juntos por la Vida treballa en l’acolliment familiar de menors ucraïnesos per famílies valencianes des de l’any 1994, i des del començament de la guerra a Ucraïna fa mes d’un any, treballa en l’ajuda humanitària i acolliment a refugiats.

Espai Solidària és un punt de trobada, un espai intercultural, inclusiu, expositiu, un lloc de dialogue, de creativitat i sobretot de solidaritat.

,

Desplaça cap amunt