Més de 2.000 persones i 334 entitats de tots els àmbits de la societat valenciana s’uneixen per a demanar “No a la Guerra”

La ciutadania s’ha concentrat en el centre de València per a exigir una solució dialogada i pacífica a l’agressió a Ucraïna, i una resposta contundent de la Unió Europea i el Govern d’Espanya per a impulsar la desmilitarització de la regió i protegir la població.

Manifestación No a la guerra

“La guerra mai ha sigut la solució. La guerra és dolor i mort, fracàs i destrucció. Per això cridem, una altra vegada: no a la guerra! Amb aquestes frases ha conclòs hui a València la concentració en la qual més de dues mil persones han exigit el cessament immediat dels atacs militars sobre Ucraïna i una solució dialogada que tinga com a prioritat garantir la seguretat i la protecció dels drets humans de la població.

En la concentració, promoguda entre altres entitats per la Coordinadora Valenciana d’ONGD, s’han pogut sentir reiteradament crits de “més paraules i menys armes”, i llegit cartells que resaven “La guerra mai és la solució” i “No hi ha guerres justes”, entre altres. També i s’ha donat lectura a un manifest que han subscrit fins a les 17 h. de hui dissabte 334 associacions de tota mena (AMPAS, veïnals, culturals, esportives, empresarials, feministes, religioses i sanitàries), ONGD, sindicats i centres educatius de tota la Comunitat Valenciana.

“Aquesta guerra, com totes, només està causant mort, sofriment, destrucció. És una guerra que afecta els habitants d’Ucraïna però també a nosaltres, a la nostra seguretat i a la nostra economia. Com a ciutadania hem de posicionar-nos clarament perquè hi haja una eixida pacífica i dialogada al conflicte al més prompte possible”, ha declarat en la concentració Cristina Ramón, presidenta de la Coordinadora Valenciana de *ONGD.

Garantir l’acolliment

“Demanem al Govern espanyol i a la Unió Europea que no donen suport militar en aquest conflicte, i assumisca un rol actiu en la defensa de la via diplomàtica i la resposta pacífica. No ens interessa aquesta guerra i no podem fer la pau contribuint a la guerra. Exigim, a més, a les parts en el conflicte que no impedisquen el treball de les organitzacions humanitàries al país, i exigim en particular a la Unió Europea i al Govern espanyol que posen en marxa una operació d’acolliment de les persones que fugen del conflicte, per a facilitar-los protecció i refugi i atendre les seues necessitats més bàsiques”, ha afegit.

Situació humanitària

L’Alt Comissionat de la Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) calcula que entre un i cinc milions de persones podrien escapar dels atacs russos i buscar refugi als seus països vecinos.la situació ja era de per si mateix molt preocupant amb quasi tres milions de persones necessitades de suport humanitari en forma d’aliments, accés a l’aigua, sanejament, refugi, atenció sanitària i articles de primera necessitat. Amb els atacs, a aquesta situació s’uneixen les previsions

Les agències humanitàries i les organitzacions locals porten setmanes mostrant la seua preocupació davant un desenllaç com el viscut. En compliment del Dret Internacional Humanitari, ha de garantir-se l’assistència que realitzen les agències de Nacions Unides i les organitzacions que treballen amb la població local. El seu treball ha de ser garantit en condicions de seguretat.

Enllaç al manifest complet llegit en la concentració.

, ,

Desplaça cap amunt