Llancem des de Pobresa Zero el test PZR contra el virus de la indiferència davant la desigualtat

La campanya fa una crida a tota mena d’entitats a sumar-se al manifest per a exigir que la reconstrucció davant la crisi social que està generant la COVID-19 tinga com a prioritat el respecte dels drets humans a tot el món.

Imagen de la campaña Pobresa Zero 2020 - Pobresa Zero Revolució

La campanya Pobresa Zero 2020 -que impulsem des de la Coordinadora Valenciana de ONGD- vol cridar l’atenció sobre les desiguals que s’estan produint a conseqüència de la pandèmia de la covid-19, i posar en evidència que l’emergència sanitària afecta especialment a territoris i persones amb menys recursos. Això esá generand0, una gran crisi social., i per a conscienciar sobre aquesta situació, la campanya ha creat el test PZR, una senzilla prova que detecta el virus de la indiferència.

Així, s’ha creat el “test PZR” o com una proba gratuït i online que pot realitzar-se a través de la web www.pobresazero.org i consisteix a respondre quatre qüestions clau. En cas de fer-ho correctament, s’obté un resultat positiu que garanteix que la persona que s’ha sotmés a la prova està informada sobre la magnitud que la pobresa té actualment en el món.

Adhesions al manifest

Les més de 180 ONGD, entitats socials, sindicats i universitats que estem adherides a la campanya Pobresa Zero, volem no sols traslladar dades sobre la incidència social de la covid-19, sinó també posar el focus en què aquesta situació representa una oportunitat per a reconstruir el món des dels drets humans i la solidaritat.

Ho deixem clar en el manifest d’enguany: “No podem tornar a la mateixa ‘normalitat’. És necessària una redefinició i un canvi profund i global en el sistema”. En ell, també fem una crida a les autoritats perquè es complisquen els acords internacionals en matèria de justícia social i s’assignen pressupostos suficients per a implementar les polítiques socials que la crisi del coronavirus requereix, com també es facilite la transició a un nou model econòmic enfocat en les cures, la vida digna i la sostenibilitat del planeta.

Totes les persones i les entitats de l’àmbit social, acadèmic, educatiu i sindical que se senten identificades amb aquest manifest són a temps de sumar-se a ell. L’escrit està disponible en www.pobresazero.org, on també es pot signar directament per a donar suport a les reivindicacions proposades des de la plataforma Pobresa Zero en la seua campanya de 2020.

Dia mundial contra la pobresa

A més del test PZR, la campanya Pobresa Zero té previstes diferents intervencions a València, Castelló i Alacant per a sensibilitzar a la ciutadania sobre l’augment de les desigualtats socials tant en la Comunitat Valenciana com en el món. Aquestes convocatòries se celebraran entorn del dissabte 17 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa. en la web de la campanya i en les seues xarxes socials, podeu consultar l’agenda completa.

, , ,

Scroll to Top