La Xarxa de Coordinadores Autonòmiques d’ONGD renova el seu compromís per a la construcció de societats més justes, democràtiques, sostenibles i en pau

ONG de Desenvolupament de tot l’Estat espanyol han treballat en conjunt este cap de setmana a Logronyo per a millorar les polítiques de cooperació i en matèria de comunicació.

La Xarxa de Coordinadores Autonòmiques d’ONG ha aprovat una declaració sota el nom ‘Cooperar des de les nostres regions, pobles i ciutats. Sumar des de la diversitat, construir des del col·lectiu’.

Logronyo ha acollit este cap de setmana la XVIII Trobada de la Xarxa de Coordinadores Autonòmiques d’ONG de Desenvolupament, en el qual s’han reunit representants d’organitzacions de tot el país en alerta davant una situació de canvi en les polítiques públiques de cooperació en un moment mundial desafiador. Per això, per a la Xarxa és urgent assumir compromisos reals per a la construcció de societats més justes, democràtiques, sostenibles i en pau.

Durant estos dies s’ha treballat en les estratègies de comunicació i per a millorar les polítiques de cooperació de les organitzacions, i s’ha procedit a l’aprovació d’una declaració sota el títol Cooperar des de les nostres regions, pobles i ciutats. Sumar des de la diversitat, construir des del col·lectiu’, consensuada per totes les coordinadores presents en la trobada, pertanyents a totes les Comunitats Autònomes d’Espanya i que, al costat de la Coordinadora Estatal, representen en el seu conjunt a més de 600 organitzacions en tot el territori.

Aquest document recull propostes en matèria de cooperació descentralitzada transformadora, com ara la consolidació de les estructures i polítiques de cooperació descentralitzades en totes les administracions locals, la solidaritat i acció urgent, el compromís climàtic, la participació ciutadana, la política exterior feminista o el compromís d’aconseguir el 0,7% dels pressupostos per a destinar a cooperació autonòmica i local, entre altres. A més, s’ha incidit en la urgència de l’alto-el-foc immediat en el territori Palestí ocupat i a Israel.

El compromís com a Xarxa de Coordinadores d’Organitzacions de Desenvolupament és treballar i enfortir les accions en pro de la solidaritat, els drets humans, la igualtat i la sostenibilitat de la vida i del planeta.

,

Desplaça cap amunt