La violència sexual contra les dones i adolescents augmenta en Internet

Entrepueblos, AIETI, Arrela Drets, Demus el Perú i la Fundació Kallpa impulsen una campanya per a sensibilitzar sobre la violència sexual en l’àmbit digital a dones i homes d’entre 17 i 22 anys.

Alerten de l’increment de problemes relacionats amb noves formes de violència sexual en l’entorn digital com la sextorsión i el sexpreading en Internet.

La campanya busca generar debat i sensibilitzar a la ciutadania dotant-la d’eines perquè identifique i desmunt la cultura patriarcal que sustenta la violència masclista a través d’una peça audiovisual i continguts en xarxes socials.

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra el 25 de novembre, Entrepueblos, AIETI, Arrela Drets, Demus el Perú i la Fundació Kallpa han posat en marxa una de sensibilització sobre violències masclistes digitals que es durà a terme en xarxes socials a través de Tiktok i Instagram.

L’auge de les noves tecnologies ha amplificat el camp on s’exerceixen les violències masclistes, sent les TIC l’àmbit més usat per la població jove. Segons un estudi realitzat per DonesTech en 2019, el 30% de les dones que pateixen violències en les TIC, són violències sexuals. Violències que exerceixen principalment exparelles (45%), amics (21%) o parelles (15%).

Les violències masclistes onlinetienen la particularitat que poden exercir-se en qualsevol moment i lloc, sent fàcilment viralizables el que provoca greus danys en les dones i xiquetes que les pateixen. Segons el mateix estudi, el 76% de les persones que la pateixen viuen amb por, depressió o ansietat.

La peça central de la campanya és un videoclip que ens narra la història d’una relació sexe afectiva heterosexual entre dos joves i que reflecteix violències masclistes que viuen les dones amb l’objectivo de consciencar a la població juvenil d’evitar la creixent amenaça de violència sexual generada en l’entorn digital tant a adolescents com a dones adultes.

També, ens narra expressions de masculinitat tòxica llançant un missatge a xics i a xiques que la violència masclista no és una cosa privada sinó que totes i tots podem contribuir a la seua reproducció o tot el contrari, a la seua erradicació.

Aquesta peça audiovisual pretén ser una mostra de la capacitat resilient i el poder col·lectiu de les dones i el necessari qüestionament per part dels homes en l’exercici de la seua masculinitat més tòxica.

La campanya es difondrà en xarxes socials a través dels influencers AnaIn i Mauro Cyan, especialment en Tik Tok i Instagram, les xarxes que principalment usen la generació Z.

,

Scroll to Top