La nostra campanya #YoSumo, guanyadora en els Premis Redes en Acción de la Fundación Mutua Madrileña

En plena època de major consum de l’any, la campanya ha obtingut el primer premi en la categoria “Resultats” per l’abast obtingut amb la seua condemna de l’impacte que té el consumisme i la seua invitació a donar suport al comerç just i de proximitat.

 

Des de la Coordinadora Valenciana d’ONGD insistim que el consum crític i responsable és essencial per a lluitar contra el canvi climàtic, la pobresa i la desigualtat en tot el planeta.

 

La campanya, dissenyada per l’Agència valenciana Cat & Curious i premiada entre 155 treballs de tota Espanya, va comptar amb la col·laboració dels rapers Arianna Puello, Zenits, McKea, Kultama, Elane i Arts, i el suport de la Generalitat Valenciana.

Coincidint amb una de les èpoques de l’any de major consum pel Black Friday i les festes nadalenques, la campanya #YoSumo -dirigida a sensibilitzar especialment a la joventut sobre l’impacte negatiu del consumisme sobre les persones i el planeta-, ha obtingut el màxim guardó en la categoria “Resultats” de la III Edició dels Premios Redes en Acción de la Fundación Mutua Madrileña. La campanya competia amb altres 154 projectes provinents de 136 organitzacions (empreses, agències, hospitals, entitats socials i entitats d’una altra índole).

El guardó reconeix especialment l’impacte que ha tingut el principal vídeo de la campanya, en el qual han participat els rapers Arianna Puello, Zenit, McKea, Kultama, Elane i Arts. El tema compost en exclusiva per a aquest videoclip, denúncia els abusos que cometen grans empreses en matèria de drets laborals especialment als països empobrits, la relació entre el nostre consum excessiu i el canvi climàtic i els problemes que afecten les xicotetes comunitats productores en la Comunitat Valenciana i en la resta del món.

Consum desmesurat

“És un problema global, que ens afecta a totes les persones, del qual som en gran manera responsables pel nostre consum desmesurat. Tenim el poder de canviar-lo sent més conscients del que comprem, triant productes que tinguen un impacte menor en el canvi climàtic, que respecten els drets humans i els drets laborals dels qui el produeixen. Els productes de comerç just garanteixen tot això”, explica Cristina Ramón, presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

En la recollida del premi a Madrid, Cristina Ramón va agrair el reconeixement de la Fundación Mutua Madrileña en nom de les 101 entitats que formen part de la Coordinadora. “Això ens impulsa a continuar treballant per a sensibilitzar cada vegada a més gent sobre que és possible erradicar la pobresa i les injustícies, i que ho podem fer mobilitzant-nos i sent responsables en el nostre dia a dia”.

Des de la Coordinadora hem volgut agrair també el seu treball a les i els rapers que han col·laborat en aquesta iniciativa, i el seu lliurament i compromís a l’Agència Cat & Curious per a tirar avant aquesta campanya.

Jurat

El jurat dels Premis Xarxes en Acció, amb un profund coneixement de l’àmbit digital, ha estat compost per Borja Adsuara, advocat i expert digital; Gemma Muñoz, cofundadora i CEO de la consultora analítica digital L’Art de Mesurar; Rodrigo Miranda, director general de ISDI; Elena Bule, directora de Comunicació de Twitter España; Luis Esteban, CEO i fundador de The Jump Live Commerce, José Luis Zimmermann, director d’Assumptes Públics Ibèria de Facebook i Lorenzo Cooklin, director general de la Fundación Mutua Madrileña.

Premios Mutua Madrileña posado

A més del reconeixement que suposa, el premi està dotat amb 7.000 euros que reforçaran el treball de la Coordinadora.

Més info sobre la campanya i el comerç just en aquesta mateixa web.

Scroll to Top