La Coordinadora Valenciana d’ONGD es reuneix amb Mazón per a traslladar-li les seues reivindicacions en matèria de cooperació internacional

La presidenta de la Coordinadora ha demanat al líder del Partit Popular en la Comunitat Valenciana que done suport a la pujada fins al 0,4% dels pressupostos per a cooperació internacional, seguint el compromís que van signar en 2019

La presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, Cristina Ramón, i el líder del Partit Popular en la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, s’han reunit hui dimarts en la seu de la Coordinadora per a debatre sobre la millora de les polítiques públiques de cooperació internacional en la Comunitat Valenciana, per a contribuir al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i la reducció de la pobresa i les desigualtats globals.

Es tracta de la primera reunió institucional entre la Coordinadora i el Partit Popular sota l’actual direcció de la formació política, i en ella ha estat també present Elena Bastidas, viceportaveu del PP en Les Corts i responsable de Política Social, i la diputada Marisa Gayo. En la trobada, Cristina Ramón ha exposat la necessitat que el PP done suport a la pujada de la partida destinada a cooperació fins al 0,4% en els últims pressupostos autonòmics de la legislatura, tal com es van comprometre el seu partit i la resta de les formacions polítiques amb representació en Les Corts en 2019 amb la signatura de l’Acord per la Cooperació Internacional.

Compromís important

“Complir aqueix compromís tan important, és hui més necessari que mai perquè les successives crisis globals estan incrementant encara més la desigualtat. A més, ens posaria en el bon camí per a aconseguir l’objectiu del 0,7% al final de la dècada, tal com estableix l’Agenda 2030 de Nacions Unides i la Llei de Cooperació autonòmica. És una qüestió de justícia i una necessitat acabar amb la pobresa global i impulsar un model de desenvolupament que garantisca oportunitats perquè totes les persones puguen viure amb dignitat”, ha explicat la presidenta de la Coordinadora.

Les ONGD també han defensat la necessitat de millorar la gestió de les polítiques públiques de cooperació tant a nivell autonòmic, com a nivell provincial i local. “Falten pressupostos adequats també des de les diputacions i els ajuntaments, i que hi haja òrgans com la Direcció General i les Regidories amb personal suficient, format i estable, per a realitzar una bona gestió”, ha afegit Cristina Ramón.

Les ONGD valencianes

La Coordinadora -formada per 102 entitats- també ha presentat a Mazón una radiografia del treball que fan les ONGD de la Comunitat Valenciana. Una enquesta realitzada l’any passat entre quasi mig centenar d’ONGD mostra que aquestes entitats treballaven en 299 projectes en 42 països en els quals es van invertir en 2020 20,4 milions d’euros. Un total de 6,29 milions de persones participen i es beneficien dels projectes de cooperació que duen a terme aquestes ONGD, dedicats principalment a acció humanitària en emergències i postemergències, i a impulsar els drets de les dones, la salut, l’educació i activitats econòmiques, financeres i de comerç just que permeten reduir els nivells de pobresa entre les comunitats més excloses.

,

Desplaça cap amunt