La Coordinadora Valenciana d’ONGD demana a Carlos Mazón i a Pedro Sánchez que exigisquen un alto-el-foc immediat a Gaza

La població de Gaza no té on refugiar-se per a complir l’ultimàtum de 24 hores donat per Israel perquè un milió de persones abandonen el nord de la Franja.
Exigim l’obertura immediata de corredors humanitaris i garantir la seguretat del personal per a poder atendre les necessitats urgents de la població civil.

La Coordinadora Valenciana d’ONGD insta el Govern encapçalat per Pedro Sánchez -que ostenta la presidència de torn de la Unió Europea-, al president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i a tots els grups parlamentaris tant en Les Corts com en el Parlament espanyol, al fet que exigisquen un alto-el-foc immediat a les parts bel·ligerants a Gaza per a evitar un desastre humà sense precedents en les dècades de conflicte que pateix la regió. Hui mateix enviarà sengles cartes en este sentit al president de la Generalitat i als partits polítics.

Davant l’ultimàtum donat per Israel perquè en un termini de 24 hores un milió de persones abandonen el nord de Gaza, les ONGD i agències de Nacions Unides que treballen sobre el terreny adverteixen que la població de la Franja, que té una de les densitats de població més altes del món, no té on refugiar-se i tampoc pot abandonar Gaza perquè es troba assetjada.

Per això preguem a les parts que posen fi immediat a l’ús de la violència, i inicien converses de pau amb el suport de tota la comunitat internacional.

Corredors humanitaris

A més de garantir la seguretat de la població civil com estableix el dret internacional, exigim l’obertura de corredors humanitaris segurs per a subministrar l’ajuda que necessita la població civil de Gaza, sotmesa a bloqueig per part d’Israel per terra, mar i aire, des de fa més de 16 anys. A esta situació s’ha unit ara el tall de subministraments bàsics com el d’aigua i electricitat.

Nacions Unides ha alertat que només queden subministraments per a 11 dies. Es necessita desesperadament equipament mèdic, menjar, combustible i altres materials de primera necessitat. És imprescindible, a més, garantir la seguretat del personal humanitari a Gaza. Almenys 23 membres, inclosos 11 treballadors sanitaris, han mort com a resultat dels atacs sobre la Franja des de l’inici de les hostilitats.

Recordem a les parts en conflicte que, d’acord amb el dret internacional, dur a terme atacs desproporcionats i atacs indiscriminats que causen la mort o fereixen a civils, prendre ostatges entre la població i tallar el subministrament de béns essencials com l’aigua, constitueixen crims de guerra.

, ,

Desplaça cap amunt