La Coordinadora Valenciana de ONGD s’uneix a la manifestació ‘Pels nostres drets, ni un pas enrrere’

ONGD, organitzacions feministes, ecologistes, animalistes, LGTBI, migrants, en defensa de la cultura, la llengua, els serveis públics, la memòria democràtica i sindicats, fem una crida a la ciutadania perquè isca a votar el 23J amb l’objectiu que no hi haja cap retallada en drets i per les llibertats democràtiques

La Coordinadora Valenciana de ONGD s’ha unit juntament amb més de 250 organitzacions al decàleg i a la convocatòria de manifestació per a aquest dijous  20 de juliol a València que, sota el lema ‘Pels nostres drets, ni un pas arrere’, fa una crida a la ciutadania a fer un pas avant i eixir a votar amb l’objectiu que no hi haja cap retallada drets bàsics i en la lluita contra la pobresa.

“Estem en un moment en el qual des d’algunes forces polítiques s’estan qüestionant drets bàsics que créiem ja assentats, com és el dret al fet que qualsevol persona puga tindre una vida digna i lliure de violències, haja nascut on haja nascut, siga home o dona o tinga la identitat sexual que tinga. Per tot això, i per a defensar la cooperació internacional enmig de l’emergència climàtica que estem vivint, ens unim a aquesta iniciativa i demanem a la ciutadania que, a l’hora de votar, tinga al cap la solidaritat i la defensa dels drets humans i la naturalesa”, explica Cristina Ramón, presidenta de la Coordinadora Valenciana de ONGD, entitat que agrupa més d’un centenar d’organitzacions de tota la Comunitat.

Decàleg de drets

Les organitzacions convocants han consensuat un decàleg de drets que demanen que es respecten, governe qui governe:

  1. Dret a la igualtat real entre dones i homes, amb més polítiques públiques feministes i el compliment del Pacte d’Estat contra les violències masclistes.
  2. Dret que es respecte la diversitat sexual, les diferents maneres d’estimar o identificar-se, sense discriminació social o laboral.
  3. Dret a la memòria democràtica, a la veritat, la justícia, la reparació personal, familiar i la garantia de no repetició.
  4. Dret a viure plenament en valencià, a promoure l’ús de la nostra llengua i cultura, respectant les nostres arrels i identitat.
  5. Dret a la llibertat d’expressió, artística i cultural.
  6. Dret a migrar i a l’asil polític. Perquè cap ésser humà és il·legal, CIES no. Impuls a la cooperació internacional per la pau i la justícia social.
  7. Dret a un medi ambient sa i sostenible, cura i protecció del benestar de les persones i del planeta, i lluita contra el canvi climàtic, abordant l’emergència climàtica. Així mateix, defensem el respecte i la protecció dels animals.
  8. Dret a una educació, sanitat, serveis socials i pensions públiques i de qualitat que garantisquen el benestar, amb justícia fiscal. Polítiques inclusives per a atendre la discapacitat i la dependència.
  9. Dret a un habitatge digne, sense que et puguen desnonar. Per l’erradicació de la pobresa i l’exclusió social.
  10. Drets laborals i sindicals per a la classe treballadora. Treballar per a viure, no viure per a treballar. Condicions laborals justes que eviten l’explotació. Posar les cures en el centre per a sostindre la vida.

Càndida Barroso, portaveu dels moviments socials, ha assenyalat que el decàleg recull totes les reivindicacions de la ciutadania per a poder viure amb dignitat, amb drets i amb sostenibilitat: “Volem conviure sense odi, sense rancor, però sí que defensant el que hem construït. La democràcia, els drets que tenim, els hem construïts la ciutadania, ningú ens ha regalat res. Volem fer un cordó sanitari perquè aquests drets es mantinguen i empoderar-nos com a ciutadania per a continuar avançant. Aquest és el missatge, hem d’eixir a votar perquè no volen un país en blanc i negre, sinó multicolor”.

L’altra portaveu, Rosa Rueda, ha explicat que la convocatòria serà el dia 20 de juliol, a les 19.00 hores, amb inici des de la plaça de l’Ajuntament de València. La manifestació pels nostres drets i llibertats democràtiques finalitzarà en la plaça de la Verge. “Ens estem jugant molts drets que no volem que es queden arrere. El 23J ens juguem moltes coses per a les dones, per a la juventut, per a l’habitatge o per a la salut”.

Extensió en altres ciutats

A aquest moviment s’estan unint altres ciutats espanyoles, com Madrid, Saragossa o Valladolid. A la Comunitat Valenciana, s’ha convocat una manifestació a Elx, el dia 20, a les 20.00 hores, en la plaça de les Ximeneres; i a Dénia, el dia 20, a les 20.00 hores, en la plaça de la Glorieta.

, ,

Desplaça cap amunt