La Coordinadora d’ONGD i la Universitat d’Alacant signen un conveni de col·laboració per a promoure accions de foment de la solidaritat

El conveni marc, que tindrà una duració de tres anys, contempla la realització de seminaris, cursos, investigació i altres activitats de mutu interés.

La presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, Cristina Ramón Lupiañez, i la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro Fauré han signat un conveni marc per a la realització en comú d’activitats de divulgació, formació i investigació en matèries relacionades amb la solidaritat, la cooperació internacional al desenvolupament i l’educació per a la ciutadania global.

Col·laboració davant els reptes globals

“És per a nosaltres molt important i una gran satisfacció signar aquest conveni, amb el qual formalitzem una col·laboració en la qual portem treballant anys. La Universitat és un gran pilar de la societat, construeix coneixement i, com les ONGD, el seu treball està orientat a millorar el món. En un moment en el qual com a humanitat hem tants reptes crítics de superar, com la creixent desigualtat, la pobresa, el canvi climàtic i el qüestionament dels drets humans, la col·laboració entre universitat i ONGD és essencial, i per això signem aquest conveni”, explica la presidenta de la Coordinadora.

“La Universitat d’Alacant, com a institució d’educació superior, fa seues totes les metes dels objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030, així com els objectius i reptes en matèria de cooperació, voluntariat i ajuda humanitària, tant en àmbit nacional com internacional. Per a això, des del Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament i el Vicerectorat d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, s’està treballant estretament amb tots els actors socials amb l’objectiu de promoure societats més justes i solidàries, d’aquí ve que la formalització d’aquesta mena de col·laboracions, en concret ara amb la Coordinadora Valenciana d’ONGD, resulte necessari per al disseny i execució d’activitats formatives, divulgatives i d’investigació”, explica la Vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament, Donya Rosa María Martínez Espinosa.

Seminaris i més

En concret, l’acord contempla la realització de seminaris i cursos impartits per professorat especialitzat en aqueixes matèries, la cooperació en programes de formació de personal, l’assessorament mutu i la recepció d’estudiants.

També inclou l’organització i execució d’activitats comunes relacionades amb la promoció de la solidaritat, l’intercanvi d’informació i la difusió mútua d’activitats, congressos, col·loquis i seminaris que cadascuna organitze en el camp de la cooperació internacional per al desenvolupament, així com l’intercanvi de publicacions i documents resultants d’aquestes activitats.

Per al desenvolupament d’aquest acord se signaran convenis específics on es recullen projectes o programes d’actuació concreta.

, , ,

Desplaça cap amunt