Ens unim a les mobilitzacions europees per a exigir la pau a Ucraïna

La Unió Europea, juntament amb Nacions Unides, ha de tindre un rol més actiu i assumir la responsabilitat d’impulsar un alto-el-foc immediat i el començament de negociacions de pau entre les parts implicades.

A València, la manifestació tindrà lloc el dissabte 25 de febrer a les 17 h des de la Plaça de l’Ajuntament fins a la Delegació del Govern. Més d’una vintena d’organitzacions valencianes s’han unit ja a la mobilització. Les entitats que desitgen adherir-se, poden fer-ho a través d’aquest formulari.

La devastadora guerra d’Ucraïna, darrere de la qual es mouen interessos geoestratègics aliens a les preocupacions i necessitats de les poblacions europees, està provocant milers de víctimes, destrucció d’infraestructures civils, més de huit milions de persones ucraïneses refugiades fora del seu país i una crisi ambiental, energètica i social amb conseqüències planetàries.

Aquesta guerra s’afig a la trentena de conflictes armats que existeixen actualment en el món. No podem acceptar que les disputes es resolguen mitjançant el recurs a les bombes, la violència i les matances. La guerra és una derrota de la humanitat.

Les organitzacions signants volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble ucraïnés i amb totes les víctimes de totes les guerres. En particular, amb els col·lectius més desprotegits, com les dones i els xiquets.

Negociacions de pau

La Unió Europea, juntament amb Nacions Unides, ha de tindre un rol més actiu i assumir la responsabilitat d’impulsar un alto-el-foc immediat i el començament de negociacions de pau entre les parts implicades. És urgent treballar per a una solució política al conflicte i, mentrestant, garantir l’acolliment i l’ajuda humanitària a les persones refugiades.

És necessari construir un model seguretat compartida, desmantellar els blocs i les aliances militars i aconseguir el compromís de tots els Estats d’eliminar les armes nuclears i reduir la despesa militar, amb la finalitat d’alliberar recursos per a lluitar contra la pobresa i finançar la transició ecològica.

Manifestació

Coincidint amb el primer aniversari de la invasió russa d’Ucraïna i sota el lema Alt a la guerra a Ucraïna!, s’han convocat mobilitzacions a nivell europeu en les quals es farà una crida a un alto-el-foc, i a emprendre el diàleg i negociacions de pau per a construir una Europa segura i pacífica per a tots. A València, la manifestació tindrà lloc el dissabte 25 de febrer a les 17 h des de la Plaça de l’Ajuntament fins a la Delegació del Govern. Fins al 16 de febrer, un total de 25 organitzacions valencianes s’havien sumat a la manifestació.

Totes aquelles entitats que desitgen adherir-se, poden fer-ho a través d’aquest formulari.

Desplaça cap amunt