Ens sumem a més de 700 entitats per a demanar la regularització de persones migrants

La campanya Essencials promou una Iniciativa Legislativa Popular per una regularització extraordinària de persones migrants i refugiades que viuen a Espanya.

Mitjançant la recollida de 500.000 signatures, la Iniciativa Legislativa Popular és un mecanisme legal que permet que la ciutadania present una proposta perquè siga debatuda en el Congrés.

La recollida de signatures està oberta a persones i col·lectius que vulguen sumar-se.

Des de la Coordinadora Valenciana d’ONGD ens sumem a més de 700 organitzacions els col·lectius que s’han unit a la iniciativa Essencials, un moviment plural liderat per les persones migrants, compost per múltiples organitzacions socials, amb la intenció d’aconseguir que aquest país es reconega com més divers i tracte a les persones migrants i racialitzades com a persones de ple dret.

Per a això, s’ha posat en marxa aquesta Iniciativa Legislativa Popular per a una Regularització Extraordinària de persones migrants a Espanya, un mecanisme legal que té origen en les persones i no en els polítics. Si reunim 500.000 signatures, forçarem al Congrés dels Diputats a debatre la iniciativa, i estarem més prop d’aconseguir una regularització de les 500.000 persones que ara mateix es troben en uns llimbs legals.

Consulta el text de la Iniciativa Legislativa Popular.

El que es vol aconseguir

  • Volem aconseguir un debat social que es resolga de manera favorable a la regularització de les persones estrangeres.
  • Volem aconseguir els suports parlamentaris suficients perquè la iniciativa legislativa siga aprovada en el Congrés.
  • Volem aconseguir un canvi de percepció en la societat sobre les persones migrants, perquè siguen *considereadas persones de ple dret i no siguen vulnerabilitzades.
  • Volem que les persones es mobilitzen i siguen protagonistes en aquest procés de canvi.

Per què ara

Durant la pandèmia, especialment durant els primers dies de confinament, descobrim que sense persones que s’encarreguen de les cures, sense persones que s’ocupen de recol·lectar i portar a la taula els aliments que mengem, i sense persones que s’encarreguen dels treballs sanitaris, la nostra societat és fràgil.

També descobrim la fragilitat d’aqueixos sectors, en entendre que les seues condicions laborals i de vida estaven tremendament vulnerabilitzadas.

Són les persones que anomenem essencials. Persones que tenen responsabilitats fonamentals, però que manquen de drets equivalents.

Essencials naix com a iniciativa per a dotar dels drets essencials a aqueixes persones que telefonem essencials.

Recollida de signatures

La recollida de signatures és preferiblement física. Per això, en la nostra seu (C/Moro *Zeit 9, sota *izda, de València) tenim plecs per a recollir les signatures. Anima’t, signatura i, de pas, ens visites 🙂

Si això et resulta impossible, pots signar en línia punxant ací.

Més informació sobre com sumar-se com a persona o col·lectiu, ací.

Essencials és una iniciativa impulsada per la campany #RegularizacionYA, Fundación para la Ciudadanía Global, Fundación Por Causa,  l’agrupació REDES, y l’ONGD Alianza para la Solidaridad.

,

Desplaça cap amunt