El Consell Municipal de Cooperació sol·licita a l’Ajuntament d’Alacant que augmente el pressupost de cooperació fins al 0,2%

El Consell aprova una proposta promoguda per la Coordinadora Valenciana d’ONGD en la qual insta l’Ajuntament a complir el compromís signat pels partits polítics l’any 2019 en la línia dels objectius de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, als quals està adherit.

El Consell Municipal de Cooperació d’Alacant -compost per representants dels grups municipals i les ONGD- ha aprovat hui, dijous, una proposta per la qual demana a l’Ajuntament que augmente el pressupost municipal destinat a cooperació internacional fins al 0,2% del total del pressupost consolidat per a 2022, tal com es van comprometre tots els partits polítics en l’última campanya electoral, per a fer front a la situació de crisi que es viu a nivell global.

“És un augment pressupostari que suposa una aportació mínima que permetria abordar programes de lluita contra la pobresa i defensar drets bàsics com el d’accés a l’educació i el dret a una vida segura en els llocs on més es necessita”, ha afirmat Paloma Jiménez, representant a Alacant de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, l’entitat impulsora d’aquesta resolució.

Falta de fons

El text aprovat pel Consell demana que s’augmente el pressupost per a 2022 almenys en 220.000 euros per a poder finançar, dins de la convocatòria general de subvencions, projectes que presenten les ONGD, amb puntuació suficient per la seua qualitat i per l’impacte positiu que generen, però que no són aprovats per falta de fons. Solament l’any 2021, un total de dotze projectes (quasi la meitat dels presentats) es van quedar sense finançament per falta de fons.

Avançar

“L’Ajuntament està compromés amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides que estableix que per a aqueix any s’ha de dedicar el 0,7 dels pressupostos a cooperació internacional, per a lluitar contra les desigualtats que genera el nostre sistema econòmic. És imprescindible avançar en aqueixa senda, i ho és encara més en un context de crisi pel coronavirus i el canvi climàtic, que està generant que la pobresa extrema haja augmentat per primera vegada en 25 anys. No podem mirar per a un altre costat”, afirma Paloma Jiménez.

A nivell mundial, el nombre de persones que viuen en condicions pròximes a la fam s’ha multiplicat per sis des del començament de la pandèmia. Només a Amèrica Llatina més de 200 milions de persones estan en situació de pobresa, mentre que a Àfrica 490 milions de persones viuen en extrema pobresa.

Per a més informació i entrevistes: Carmen Rodríguez: 645 994 756 / comunicacion@cvongd.org

Els comentaris estan tancats.

Desplaça cap amunt