El Botànic avança en els seus compromisos electorals amb el creixement del pressupost per a cooperació fins al 0,23%

Des de la Coordinadora Valenciana d’ONGD acollim amb gran satisfacció el major increment pressupostari de la història de la cooperació internacional valenciana en un moment crític de creixement de la pobresa extrema i la fam a causa de la pandèmia i el canvi climàtic

Des de la Coordinadora volem fer públic la nostra satisfacció per l’augment de 32 milions fins als 67 milions d’euros en la partida dedicada a cooperació internacional al desenvolupament que figura en l’esborrany dels pressupostos autonòmics per a 2022.

Això suposa tornar als pressupostos més alts en 32 anys d’història de la cooperació internacional valenciana, i situa el percentatge d’aquesta partida respecte al pressupost total consolidat en el 0,23%, enfront del 0,13% dels pressupostos anteriors. La Comunitat Valenciana se situa així en el grup de cap de les Comunitats Autònomes que més pressupost dediquen a cooperació.

Reconeixement

“Igual que a vegades som crítiques, aquesta vegada volem reconéixer al Botànic i a la conselleria que dirigeix Rosa Pérez Garijo que s’està avançant en el compliment del compromís signat per tots els partits amb representació parlamentària en la passada campanya electoral de dedicar el 0,4% abans del final de la legislatura a cooperació. Entenem que és un gran pas cap a la consecució del 0,7% fixat per la Llei Valenciana de Cooperació”, explica Cristina Ramón, presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

“Quan parlem que el canvi climàtic ha fet que només l’any passat 55 milions de persones en el món hagen hagut d’abandonar les seues llars, o que fins a 150 milions de persones han caigut en pobresa extrema per la pandèmia, ens adonem que és essencial invertir en les polítiques de cooperació. En un moment tan crític com el que vivim, la cooperació i la solidaritat valencianes no són una opció, sinó una obligació ètica per la justícia global que aquest govern valencià ha entés i assumit”, afig.

Compromís

“Aquests pressupostos són una de les millors notícies per a la cooperació valenciana en els últims 30 anys, i esperem que es veja secundada per la millora dels instruments, l’adaptació de la normativa i la dotació de personal qualificat. Des de la Coordinadora reiterem el nostre compromís de continuar treballant per una cooperació transformadora que defense drets i genere ciutadania crítica, en col·laboració amb la resta d’agents de la cooperació internacional valenciana” conclou Cristina Ramón.

Més informació o entrevistes

Carmen Rodríguez, *tel: 645 994 756 comunicacion@cvongd.org

, ,

Desplaça cap amunt