El Botànic aprova la concessió de 14,4 milions d’euros addicionals per a projectes de cooperació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 als països més exclosos

La Coordinadora Valenciana de’ONGD reconeix per carta a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i*Qualitat Democràtica la “gran faena i esforç realitzat” per a recuperar aquesta quantia, provinent de partides pressupostàries d’altres Conselleries que no s’anaven a executar.

Amb aquesta resolució es finançaran un total de 29 projectes que contribuiran a reforçar sistemes d’atenció primària, millorar l’accés a aliments i pal·liar les conseqüències socioeconòmiques més greus que està tenint la pandèmia en comunitats empobrides.

GVA Cooperación

La Coordinadora Valenciana d’ONGD ha agraït hui per carta a la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, el sotssecretari, CristianVeses, i la directora general de Cooperació, Xelo Angulo, la “gran faena i esforç realitzat” per a recuperar 14,4 milions d’euros de romanents d’altres conselleries, que s’haurien perdut d’una altra manera, i dedicar-los a programes per a la lluita contra les conseqüències de la COVID-19 als països més exclosa.

Projectes que es finançaran

Els fons serviran per a secundar, entre altres, projectes d’enfortiment del sistema d’atenció sanitària primària en zones empobrides de Bolívia; de protecció dels drets de la dones i l’accés a l’alimentació davant la seua reculada per la pandèmia a Mauritània; l’accés a l’educació al Perú, que s’ha vist molt afectat pels confinaments: i l’accés a aigua potable a Burkina Faso. En total seran 29 projectes que van quedar sense finançament per falta de fons en la convocatòria anual de la Generalitat de subvencions per a projectes de cooperació internacional.

Aquesta notícia s’uneix a l’augment fins als 67 milions d’euros en la partida dedicada a cooperació internacional al desenvolupament en l’esborrany dels pressupostos autonòmics per a 2022, la qual cosa suposa tornar als pressupostos més alts en 32 anys d’història de la cooperació internacional valenciana.

Fita històrica

“Aquesta resolució suposa una fita històrica i torna a demostrar el compromís del Govern del Botànic i de la Generalitat Valenciana en la lluita contra la pobresa, la desigualtat mundial i l’exercici dels drets humans de totes les persones”, ha afirmat la presidenta de la Coordinadora, Cristina Ramón.

“Agraïm i compartim la bona disposició i el compromís personal dels responsables polítics. Continuarem treballant en aliança amb tots els agents de la cooperació valenciana per a avançar en el camí cap a la justícia global. El treball comú, organitzat i conseqüent, dona els seus fruits”, ha afegit Cristina Ramón.

, ,

Desplaça cap amunt