Centenars de persones es manifesten a València per a demanar mesures per l’erradicació de la pobresa i les desigualtats globals

La convocatòria part de la plataforma *Pobresa *Zero, que enguany ha comptat amb el suport de més de 200 entitats i moviments socials

També s’han celebrat concentracions a Elx i a Alacant, mentre que a Castelló hi haurà una trobada social el pròxim 24 d’octubre

Centenars de persones han eixit als carrers d’Elx, Alacant i València al llarg d’este cap de setmana responent a la crida de la plataforma Pobresa Zero, que enguany ha représ la seua clàssica convocatòria de manifestació a la ciutat, per a això ha comptat amb el suport de més de 200 entitats i moviments socials de tota la Comunitat Valenciana.

En en les diferents concentracions i manifestacions s’ha realitzat una lectura del manifest oficial de la campanya d’enguany, que porta per lema #NingunaPersonaAtrás #PobresaZeroAhora per a denunciar que el sistema vigent deixa a molta gent en situació de desavantatge i vulneració de drets, així com la urgència de prendre mesures per a atallar eixes desigualtats globals.

De fet, algunes de les principals reivindicacions s’han visibilitzat en les mobilitzacions mitjançant cartells, com ha sigut el cas del dret a la renda bàsica, a les pensions i residències públiques, al treball decent, a l’accés a la cultura, a la justícia climàtica o a la justícia fiscal, entre altres. Així mateix, s’ha llançat un missatge a favor del tancament dels CIEs i contra el genocidi en Palestina.

Acció local per a un objetiu global

A més de la mobilització ciutadana, la plataforma Pobresa Zero cerca la incidència política i, per a això, ha proposat una bateria de mesures a implementar des de l’escala local. En concret, en el pla econòmic proposa reformar els sistemes impositius per a gravar més a les rendes altes juntament amb les grans empreses i transnacionals, així com erradicar els caus fiscals i perseguir el frau fiscal, de manera que es puga finançar un sistema de protecció universal que permeta atallar la pobresa global.

D’altra banda, quant a l’emergència climàtica, demana finançament per a l’adaptació dels països empobrits i proposa una actuació urgent respecte a la implantació d’energies renovables, la mobilitat i el model agroindustrial, de manera que es reduïsquen les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en un 60% per a 2035 respecte a les emissions de 2019.

Quant a altres drets fonamentals, Pobresa Zero demanda l’impuls d’un Pacte Europeu sobre Migració i Asil que garantisca el respecte dels drets fonamentals a les fronteres exteriors de la UE, la regularització de les persones migrants en situació irregular, el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs) i l’elaboració d’un Estatut Europeu de les Persones Treballadores que garantisca els drets laborals i frene l’explotació.

Així mateix, Pobresa Zero planteja que, en matèria de cooperació al desenvolupament, s’augmente el pressupost per a aconseguir el 0,7% de la Renda Nacional Bruta, enfortir les capacitats de l’Administració per a executar les polítiques de cooperació i complir amb els compromisos signats a nivell autonòmic i local pels partits polítics per a incrementar els fons destinats a cooperació internacional.

Castelló

El torn de Castelló serà el dimarts 24 d’octubre. En este cas, s’ha previst un “Tardeo amb causa”, que consisteix en una trobada d’entitats i moviments socials per a compartir experiències reals sobre transformació social. En concret, serà en Menador Espai Cultural (Plaza Huerto Sogueros, 4) a les 19 hores. L’assistència és lliure i gratuïta amb inscripció prèvia.

Tota la informació sobre la campanya està disponible en www.pobresazero.org

Desplaça cap amunt