Trobada anual de la Xarxa de Coordinadores Autonòmiques d’ONGD

Cantàbria acull la XVII Trobada de Coordinadores Autonòmiques d’ONG de Desenvolupament, del 27 al 29 d’octubre. La Coordinadora Valenciana d’ONGD estarà representada en la reunió per Amado Diago, vicepresident, i Daniel Jaén, responsable d’incidència política.

La reunió se celebra a Cantàbria, un dia després que les direccions autonòmiques de cooperació celebren la seua pròpia trobada. És la primera vegada que totes dues trobades coincideixen en el mateix moment i lloc.

L’ocasió reunirà representants de totes les comunitats autònomes en un moment crucial, ja que s’estan negociant els pressupostos de les comunitats autònomes i també la nova Llei de Cooperació.

Del 26 al 29 d’octubre, Santander serà centre de debats sobre cooperació per al desenvolupament. Del 26 al 28, tindrà lloc la XV Trobada de comunitats autònomes i cooperació al desenvolupament, que reuneix les direccions de cooperació de les comunitats autònomes. La trobada de les coordinadores autonòmiques d’ONGD començarà el dia 27 i finalitzarà el 29, i a ell assistiran en nom de la Coordinadora Valenciana d’ONGD el nostre vicepresident, Amado Diago, i Daniel Jaén, responsable d’Incidència Política. La delegació valenciana es completa amb Carles Xavier López, vocal de Cooperació Descentralitzada en la Coordinadora d’Organitzacions per al Desarrollo.

L’ocasió permetrà conéixer el compromís dels governs autonòmics amb aquesta política pública determinant per a afrontar les crisis complexes que afecten a tot el planeta. Permetrà també, conéixer les propostes de les ONG de Desenvolupament.

L’informe sobre l’Ajuda Oficial al Desenvolupament, recentment publicat, deixa clar els compromisos autonòmics amb la cooperació són molt dispars i que, encara en els casos en els quals millor es troba aquesta política pública, encara hi ha molt de marge de millora.

Anàlisi i propostes

La XVII Trobada de Coordinadores d’ONGD reunirà a Santander a 40 representants de les 17 coordinadores autonòmiques i de l’estatal amb la fi avaluar les accions desenvolupades en l’últim any, analitzar les crisis i reptes -locals i mundials- als quals s’enfronten les nostres societats, i definir com poden afectar les polítiques públiques, en concret, a la de cooperació.

En aquests dies se celebrarà també a Santander la XV Trobada de comunitats autònomes i cooperació al desenvolupament, que reunirà els màxims responsables polítics dels governs regionals en matèria de cooperació i ajuda d’emergència, sent aquesta de Santander la primera vegada que totes dues trobades coincideixen en el mateix moment i lloc.

Aprofitant aquesta circumstància excepcional, el divendres 28 al matí es desenvoluparà una jornada de treball conjunta entre els responsables polítics i les representants de les coordinadores d’ONGD. La jornada, que està coordinada per la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament del Govern de Cantàbria, se celebra en un moment crucial perquè s’estan negociant els pressupostos de les comunitats autònomes i també la nova Llei espanyola de Cooperació, per a fer front de manera eficaç a les crisis presents i futures.

, ,

Desplaça cap amunt