Treballar la igualtat o la sostenibilitat a l’aula és fàcil… si saps com fer-ho!

Des d’Operació Rubik proposem recursos educatius específics per a treballar valors en diferents assignatures de primària i secundària com a Ciències Naturals, Plàstica, Geografia i Història i Llengua i Literatura.

Operacion Rubik

Els valors socials són un imprescindible en la formació de l’alumnat de tots els nivells. No obstant això, el professorat dels centres educatius té dificultats per a introduir continguts com la igualtat de gènere, la sostenibilitat mediambiental o la lluita contra la pobresa en les seues assignatures; a vegades és difícil encaixar com podem parlar de desigualtats en matemàtiques o lluitar per la conservació del planeta en una altra matèria que no siga naturals o biologia.

Enfront d’això, des de #OperacióRubik volem facilitar-vos la tasca d’inserir els recursos educatius elaborats per les entitats de la Coordinadora en diferents assignatures de primària i secundària. Una escape room en classe de naturals? Un mural sobre les tasques de cures en plàstica? Alimentació sostenible en geografia i història? Els ODS en llengua i literatura? Tot és possible!

Rubik ficha Ciencias de la Naturaleza

Més que recursos

A més d’una infinitat de recursos, Rubik alberga diferents xarxes en les quals pots participar i convertir-te en un protagonista més per a propiciar el canvi. Treballar en xarxa et permetrà veure que són moltes les persones docents i educands que contribueixen dia a dia a la construcció d’un món amb més justícia i menys pobresa.

Ja tenim tots els ingredients de la mescla: la motivació, ganes de canviar les coses i els mitjans per a començar amb el procés. Ens posem a això? Descobreix els recursos educatius que t’ajudaran a crear una consciència crítica i solidària en el teu alumnat en: https://rubik.cvongd.org/. Uneix-te als Profes Rubik!

Rubik Recursos Asignatura Lengua

Què és #OperacióRubik?

Rubik és una iniciativa de les organitzacions de cooperació internacional que integren el grup de treball d’Educació per al Desenvolupament i Sensibilització de la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

La plataforma té 6 cares, com el cub de Rubik, cadascun amb les seues particularitats que s’entremesclen: comunitat educativa, metodologies innovadores, temàtiques/ODS, ONGD, reptes educatius, xarxes de participació, recursos educatius.

Totes tenim llarga experiència acompanyant els processos educatius de transformació social en els centres educatius d’educació formal i no formal en la Comunitat Valenciana; acostant les realitats globals a les locals, construint una ciutadania global interconnectada, co-responsable, conscient de la interdependència i activa.

Troba més recursos en la WEB d’Operació Rubik o descàrrega el CATÀLEG de recursos ací.

Ficha Rubik Educación Artística

 

Ficha Rubik Geografia Hiistoria

Scroll to Top