Tornem a demanar als carrers vacunes per a totes les persones, sense discriminació

Aquest últim any els governs han invertit milers de milions de dòlars de les i els contribuents a impulsar a empreses com Astrazeneca, Moderna i Pfizer BioNTech per a accelerar la investigació, fabricació i distribució de vacunes, una de les claus per a acabar el virus. Ara, compartir el que saben, és de justícia, una necessitat de salut pública i salvaria milions de vides.

 

La Coordinadora Valenciana d’ONGD, Amnistia Internacional i la Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública del País Valencià- en la iniciativa ciutadana europea Right2Cure a Espanya- ens unim a la campanya global per a demanar l’accés universal a les vacunes contra la COVID-19.

 

Convocada per a aquest dijous 20 de maig una concentració en la plaça de l’Ajuntament de València a les 19.00h per a demanar l’alliberament de les patents i que puga haver-hi vacunes per a totes les persones.

 

Concentracion vacunas mayo 2021

La COVID-19 ha provocat una crisi mundial de salut sense precedents, ocasionant la mort de milions de persones. També ha posat de manifest i agreujat desigualtats i ha afectat desproporcionadament les poblacions marginades. Ha portat als governs a aplicar mesures que posen en risc diversos drets humans i, a mesura que continua propagant-se, amenaça amb deixar sense treball a la meitat de la força laboral del món i amb sumir en la pobresa extrema fins a 150 milions de persones més en 2021.

Estats, empreses farmacèutiques, organitzacions intergovernamentals i instituts d’investigació de tot el món han pres mesures per a desenvolupar productes mèdics que puguen previndre, diagnosticar i tractar la COVID-19, donant lloc a una carrera sense precedents per produir vacunes en un temps rècord.

Clau per a acabar amb el virus

Aquest últim any els governs han invertit milers de milions de dòlars de les i els contribuents a impulsar a empreses com Astrazeneca, Moderna i Pfizer BioNTech per a accelerar la investigació, fabricació i distribució de vacunes, una de les claus per a acabar el virus.

Ara, compartir el que saben, és de justícia, una necessitat de salut pública i salvaria milions de vides.

La Coordinadora Valenciana d’ONGD, Amnistia Internacional i la Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública del País Valencià- en la iniciativa ciutadana europea Right2Cure a Espanya- ens unim a la campanya global per a demanar l’accés universal a les vacunes contra la COVID-19.

Objectius de la campanya

Els objectius d’aquesta campanya són:

  • Que tots els Estats augmenten, amb urgència, les mesures necessàries per a complir amb les seues obligacions de drets humans assegurant que les vacunes COVID-19 estiguen disponibles i siguen accessibles, assequibles i de bona qualitat per a totes les persones, sense discriminació.
  • Que les empreses farmacèutiques compartisquen tecnologia i coneixements per a augmentar el subministrament i l’accés amb equitat a les vacunes.
  • Que els Estats membres de l’OMC secunden fermament la “exempció de les patents” de les vacunes i d’altres medicaments per a combatre la COVID-19, la qual cosa ajudaria a garantir que els productes mèdics poden fabricar-se amb rapidesa i posar-se a la disposició de totes les persones.
  • Que els Estats asseguren, a la població més vulnerable, l’accés a les vacunes i tractaments contra la COVID-19.
  • Que els Estats augmenten, amb urgència, les mesures necessàries per a protegir les i els treballadors de primera línia per a previndre i / o reduir l’impacte negatiu de la pandèmia de Covid-19 en els seus drets.

SIGNA EN LÍNIA la iniciativa des de la web de Right2Cure.

Persones migrants

Així mateix, des d’Amnistia Internacional i altres destacades organitzacions de la societat civil representades pel Col·lectiu d’Afectades per l’INSS i REDER denuncien l’exclusió en la pràctica de les campanyes de vacunació de les persones immigrants en situació irregular, de les persones sense llar i, en general, de poblacions vulnerables per la seua situació socioeconòmica.

Reclamem a Carolina Darias, ministra de Sanitat, que el pròxim Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) adopte les directrius vinculants per a assegurar l’accés a la vacunació, sense cap mena de discriminació, a les persones que no compten amb targeta sanitària.

Entre els diferents col·lectius susceptibles de ser exclosos en la pràctica de les campanyes de vacunació es troben, segons les organitzacions signants, les persones majors reagrupades legalment per familiars que resideixen a Espanya, les persones immigrants en situació administrativa irregular que, en molts casos, i en la seua majoria dones, s’ocupen de la cura de majors, o les persones sense llar.

Dret a la salut

Per això reclamem l’adopció de manera urgent de l’avantprojecte de llei -anunciat pel Govern- perquè assegure la universalitat en l’accés al Sistema Nacional de Salut. Un instrument clau per a garantir el dret a la salut d’aquestes persones, inclòs el dret a accedir a la vacuna contra la COVID-19.

Concentració

Per a reforçar aquestes reivindicacions, aquest dijous 20 de maig està convocada una concentració en la plaça de l’Ajuntament de València a les 19.00h. S’haurà d’assistir amb màscara i respectant les distàncies de seguretat.

, , ,

Scroll to Top