Obrim les inscripcions a les Jornades #MunicipisCooperació

La Coordinadora Valenciana d’ONGD organitza els pròxims dimecres 16 i 23 de juny les jornades en línia “Municipis, cooperació i solidaritat. IV Jornades de Cooperació Internacional Municipis front els desafiaments globals”.

L’objectiu: propiciar un espai de trobada, debat i aprenentatge entre les entitats locals de la Comunitat Valenciana sobre la política pública de cooperació internacional i solidaritat.

IV Jornadas Municipis Cooperació

Les jornades es dirigeixen especialment a personal tècnic i representants polítics de petits i mitjans municipis. Volem compartir reflexions sobre la seua aportació diferencial en matèria de cooperació, el present i els reptes de futur als quals ens enfrontem, entre ells, com potenciar la connexió i participació de la ciutadania, com impulsar processos d’harmonització entre les administracions públiques, i com agilitar l’execució d’aquestes polítiques.

Per a inscriure’t en la jornada del 23 de juny, punxa ací

Les jornades tindran lloc els dimecres 16 i 23 de juny, de 9.30 a 12.30 hores via zoom (en els enllaços que apareixen més a baix) i amb retransmissió en directe pel nostre canal de Youtube. Us presentem el programa:

DIMECRES 16 DE JUNY: POLÍTICA DE COOPERACIÓ DESCENTRALITZADA DES DELS MUNICIPIS

 

9.30h.- Presentacions institucionals

Rosa Pérez Garijo, consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana

Mentxu Balaguer Pastor, diputada delegada de cooperació internacional de la Diputació de València.

Cristina Ramón Lupiáñez, presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

 

9.50 h .-Ponència marc:  La cooperació valenciana davant el cicle de canvis i reformes

Amb Carlos Gómez Gil, professor titular en el Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d’Alacant. Director acadèmic del Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament.

 

11h.- Conversatori al voltant de la cooperación valenciana

  • La Cooperació Internacional des dels municipis davant els reptes globals.
  • Posada en valor de la Cooperació Descentralitzada des de les entitats locals. Avantatges i valor afegit.
  • Reptes de la Cooperació Descentralitzada, especial atenció entitats locals amb menor població.

Amb: Carlos Gómez Gil; Carles Xavier López, vocal de Cooperació Descentralitzada de la Coordinadora estatal d’ ONGD Espany i membre de la Junta Directiva de la Coordinadora Valenciana d’ONGD; Alicia Piquer, Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Regidora de Rafelbunyol; Natalia Millán, responsable de incidència política de la Coordinadora ONGD Euskadi.

 

DIMECRES 23 DE JUNY: POLÍTICA DE COOPERACIÓ DESCENTRALITZADA DES DELS MUNICIPIS EN LA PRÀCTICA.

 

9.30-10.30 h.- Conversatori 1: Valors diferencials de la cooperació al desenvolupament des de l‘àmbit local

Amb Cristina Ramón Lupiáñez, presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD; Álvaro Escorihuela, president Fons Valencià per la Solidaritat; Pere Climent, Director del programa de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de València; Malú Blasco Regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Morella.

 

10.30 h -11.30 h.- Conversatori 2: La participació ciutadana en les polítiques públiques de cooperació

Amb Mariola Galiana, regidora de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament d’Elx; Maria Josep Soriano, regidora de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Sagunt; Adelaida Lorente, Cooperación Internacional i Solidaritat del Ajuntament de Castelló; Llum Moral, Regidora de Benestar Social del Ajuntament Quart de Poblet.

 

11.30-12.30 h.- Conversatori 3: Estratègies per a l’harmonització de les convocatòries i l’agilització de les subvencions des de les entitats locals

Amb Xavier Martí González, investigador, expert en Cooperació Internacional, Coordinador Acadèmic del Grau de Relacions Internacionals. Universitat Ramón Llull.

 

12.30-12.45 h.- Cloenda de les Jornades

Cristina Ramón Lupiáñez, presidenta Coordinadora Valenciana de ONGD.

Xelo Angulo Luna, Directora General de Cooperació Internacional. Generalitat Valenciana.

 

Per a inscriure’t en la jornada del 23 de juny, punxa ací
DESCÀRREGA EL PROGRAMA

Material complementari

Informe: Un nuevo sistema de cooperación para los gobiernos locales. Confederación de Fondos de Cooperación y Solidaridad (CONFOCOS), 2021.

Una visión panorámica de la cooperación descentralizada de las entidades locales. Reflexiones sobre su papel y su futuro. Carlos Gómez Gil. Ayuntamiento de Vitoria, 2013.

Orientaciones para la planificación de la cooperación para el desarrollo en entidades locales de la Comunitat Valenciana. Juanjo Iborra (Coord.), Cátedra UNESCO de Estudios sobre el Desarrollo de la Universitat de València, 2012.

Orientaciones para la rendición de cuentas en materia de cooperación internacional para el desarrollo para entidades locales de la Comunitat Valenciana. Juanjo Iborra (Coord.), Cátedra UNESCO de Estudios sobre el Desarrollo de la Universitat de València, 2015.

, ,

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top