Obertes les inscripcions per al nostre Fòrum 2023: un espai per a compartir lluites, per a construir drets

Des de la Coordinadora Valenciana d’ONGD us convidem a participar el pròxim 20 de febrer en el Fòrum Connectant drets. Lluites col·lectives i cooperació internacional en el Antropocé, en el qual compartirem visions i propostes d’acció entre diferents moviments socials del Nord i el Sud globals. Inscriu-te ací.

Abordarem les agendes d’acció de moviments juvenils, ecologistes, feministes, sobre migracions i sobre alternatives econòmiques que treballen pel bé comú.

Dilluns que ve 20 de febrer, dia mundial per la Justícia Social, us convidem des de la Coordinadora Valenciana d’ONGD al Fòrum Connectant drets. Lluites col·lectives i cooperació internacional en el Antropocé, en el qual comptarem amb veus de moviments juvenils, ecologistes, feministes, de defensa dels drets de les persones migrants i de promoció de l’economia del bé comú a nivell estatal i internacional, per a debatre sobre com construir agendes comunes en l’avanç cap a una major justícia global.

El fòrum  -que se celebrarà en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València- s’obrirà amb la intervenció la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, Toñi, Serna, i el professor del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat d’Alacant Carlos Gómez Gil, especialista en cooperació internacional, que donarà pas a un debat en el qual participaran Sara Santoclides Lozano, de Talento para el Futuro; Rubén Ferrer Gómez, de Fridays For Future- Joventut pel Clima; Silvana Cabrera, de Regularización Ya!; Daniel Martínez Rubio, del col·lectiu de llauradores agroecològiques Ecollaures; i Salomé Carvajal-Ruíz, de la Colectiva Resistencia Migrante Disidente.

En el pla internacional, contarem a més amb les veus de Janaina Storontzake, del Movimento dos Trabalhadores Sem Terra, i Nelsa Fabian Nespolo, pel banc comunitari Justa Troca (Brasil); Khadija Ainani, de la Association Marocaine dones Droits Humains (Marroc); Aracelly Peña Serrano, directora general de Jóvenes hacia la Solidaridad y el Desarrollo – Jovesolides (Colòmbia); i Larissa Margarita Villacorta Álvarez, de l’organització feminista Las Dignas (El Salvador).

 

No ens resignem

“Vivim una època de crisi com a civilització, amb una crisi de sistema, del model capitalista, que està generant una desigualtat creixent, i que és responsable directa del canvi climàtic i de múltiples vulneracions dels drets humans, que exclou a la joventut i que continua sotmetent a les dones a les moltes violències del patriarcat”, explica Cristina Ramón, presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

“Davant això, les organitzacions de cooperació internacional -que som part de l’entramat de moviments socials-, les associacions per la justícia climàtica, les xarxes d’activistes feministes, entitats juvenils i associacions de defensa dels drets de les persones migrants, no ens rendirem ni resignar-nos. Ens mantindrem ferms en la nostra aposta pels drets humans i la cooperació internacional. Portem en el nostre ADN la lluita contra la pobresa i la desigualtat i en favor dels drets humans. La unitat de tots els moviments socials és clau per a avançar cap a la justícia social”, afig Cristina Ramón.

Escolta i debat

El fòrum vol ser un espai d’escolta i debat en el qual puguem ser conéixer les alternatives que estan construint-se des dels diferents moviments, el paper de la cooperació internacional en aquestes lluites i les formes en la qual podem articular agendes per a reforçar-nos mútuament enfront dels reptes multidimensionals que hem d’abordar.

Punxa ací per a inscriure’t 

, , , , ,

Desplaça cap amunt