Les ONGD valencianes, més unides que mai per a impulsar les polítiques de cooperació internacional

La Coordinadora Valenciana d’ONGD ha convocat una trobada que ha reunit les direccions i presidències d’una cinquantena d’organitzacions

És necessari estrényer aliances per a mantindre els avanços reeixits en matèria de cooperació internacional i defensa dels drets humans

Les ONGD valencianes s’uneixen en defensa de la cooperació internacional i per la promoció dels drets humans. En una reunió convocada ahir per la Coordinadora Valenciana d’ONGD, a la qual van acudir més de 50 organitzacions -concretament, representants de les seues adreces i presidències-, les entitats es van congratular dels assoliments aconseguits en els últims anys, els quals han permés situar a la Comunitat Valenciana al capdavant de la inversió estatal en cooperació en 2024.

“Ara més que mai, davant els grans reptes globals, hem de construir juntes i avançar per a afermar el sector”, explica Cristina Ramón, presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD. En esta línia, es va presentar un pla d’acció que es desenvoluparà durant els pròxims anys amb l’objectiu de salvaguardar els avanços reeixits en les polítiques públiques de cooperació internacional. Com indica Ramón, “és imprescindible la participació de tot el sector en la implementació d’esta estratègia, per a sumar força i aconseguir els resultats perseguits”.

Les persones representants de les ONGD assistents van felicitar l’actual junta directiva de la Coordinadora pel treball realitzat durant els últims mesos i van incidir en la importància de sensibilitzar internament a les pròpies entitats per a prendre consciència de la necessitat de solidaritat i del rol fonamental que exercix la pròpia Coordinadora. “Seguim unides, forts i preparades per a defendre la cooperació valenciana”, remarca Ramón.

Desplaça cap amunt